Alles doet zeer… jawel, de griep!

Alles doet zeer… wérkelijk alles! Spierpijn, oorpijn, keelpijn en bibberen als een gek! Koorts, misselijk, overgeven en diarree, het hele feest is compleet om voor jezelf te bevestigen dat je ziek bent, nou en dát met de feestdagen voor de deur en zelfs tijdens de feestdagen! Zo mijn best gedaan om het gezellig te maken voor de feestdagen… Kerstboompje hier, sterretje daar, lichtjes overal en het kerststuk die weer de blits maakt in je huiskamer! Prachtig toch?! Het is weer December, en ik? Ik zit dit jaar met een Decemberkoorts lijkt het wel!

Koorts, misselijk, overgeven en diarree, het hele feest is compleet

Tóch eigenwijs zijn, jah want ik laat me niet zomaar de kerstdagen in bed doorbrengen… Paracetamol en inderdaad, nog eens paracetamol! Gelukkig ging het goed, want ik zag de bui al hangen. Als de paracetamol niet zou helpen, dan wordt het een rijkdom van slapen en ziekzijn deze kerst. En dan is het weer een heel jaar wachten totdat het wéér kerst is! Nee, dat wil ik niet laten gebeuren! Al die boodschappen voor mijn bezoek voor niets gedaan… en dat bezoek moeten teleurstellen… Dat wil je toch niet?! Tweede kerstdag niet bij pa en ma, broer en schoonzus… Nee, dat zal het jaar niet compleet maken!

Als de paracetamol niet zou helpen, dan wordt het een rijkdom van slapen en ziekzijn deze kerst

Dus vandaag, wat we ook weleens derde kerstdag noemen heb ik mijn dag ingevuld als zijnde ‘uitzieken’. Gewoon slapen en sloom op de bank. TV en heerlijke thee met honing. Zo nu en dan pak je je telefoon en ga je wat zitten WhatsAppen of Facebooken en loop je even de statussen van je vrienden en familie langs. Nu, met mijn schorre stem, nou zeg maar gerust bijna helemaal geen stem gaat het een stukkie beter. De koorts is gezakt, maar ik voel me nog wel een dweil… Nét of ik teveel gezopen heb, maar dat was alleen maar water en thee… M ‘n keel voelt als schuurpapier en als ik kuch… dan voelt het als twee schuurpapiertjes tegen elkaar!

Gewoon slapen en sloom op de bank. TV en heerlijke thee met honing”

De oliebollen liggen er weer, en het vuurwerk begint alweer af en toe wat rond te knallen… Oud en nieuw is in aantocht en daarna is alles weer voorbij! Leuk dat de decembermaand komt met al het feest, maar ook fijn dat het weer voorbij is en alles weer normaal is zeg ik altijd! Gewoon de kerstboom weer naar boven, en alle pracht en praal dat erbij hoort met de boodschap ‘bedankt, je zag er weer prachtig uit, maar nu weer tot volgend jaar!’… De mooiste hitlijst van de wereld, de Top 2000 is weer aan het knallen, en die staat weer sterk! Nederland is weer massaal afgestemd op NPO Radio 2, want het jaar afsluiten zonder de Top 2000, is dat er nog bij?! Ik kuch nog een keer, en meezingen met mijn knallers in de Top 2000, dat zit er voorlopig even niet in!

We tellen af… Van 2000 tot het jaar 2020!

2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *