Kerstmis in je hart, kerstmis in je leven!

“Kerstmis in je hart, kerstmis in je leven, maar ho ho ho wacht even… Waar is de sneeuw, de kou? Datgene waar ik in de winter zo van hou? Sneeuwballen gooien, sleetje rijden, en eindeloos uitglijden! Het is nat, en als het dan even droog is valt er later nog weer wat. Grijs en triest in plaats van grijs en wit, het zal nooit wennen dit! Lichtjes en balletjes, slingers en bomen, alles is klaar om kerst te laten komen! Koning winter is ver weg, is dat vette pech?! Herfst blijft lang na, tijd dat ik eens nadenken ga…

Klimaat op en top, regels aan de laars lappen maar wij gewone mensen vangen de rijke stropdasdragers ‘klappen. Het is simpel zou je denken, maar hohoho in de sneeuw zal men ons niet schenken! Opwarming om ons heen is wat we meemaken, een eind is gekomen aan witte daken! Minder brandstof en meer natuur, dat is fantastisch maar voor sommigen te duur. Stoken blijft zuur zolang alleen maar aan geld wordt gedacht, want opties zijn er ongeacht! Schone industrie, schoon vervoer, wat een mooie wens voor ontwikkelaar en boer!

Liefde voor leven, wie wil dat nu niet nastreven? Koning winter die er mag zijn zonder ook maar een vleugje pijn. Keizer herfst die door ons een halt wordt toegeroepen zodat hij op tijd vertrekt met zijn troepen. Jingle Bell, Jingle all the Way, It ‘s a new and silly Gray Day! Jammerjammer dat het zo moet gaan, maar ook in de groene grijze wereld zal de kerstboom en zijn aanhang weer gezellig en warmtevol staan! Overdags glimmend in de zon, ‘s Avonds en ‘s Nachts blinkend met zijn lampjes en ballen onder het licht van de maan…”

2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *