Ik weet het even niet!

Er staat een groep mensen om me heen… Ze kijken me aan en wachten op mijn antwoord! Wat moet ik in vredesnaam zeggen? Geen flauw idee! Ik weet het even niet… Dit is dan ook mijn antwoord dat ik geef en verbaasd, soms chagrijnig lopen mensen weg, een enkeling blijft staan… Waarom blijft men staan? Omdat ze zich geen houding weten te geven? Ze mij wat willen zeggen maar het niet durven? Bang zijn voor mijn reactie ‘zo dus jij weet het beter?’ Ze misschien voor hun beurt praten om wat voor reden dan ook? Maar wat maakt het eigenlijk uit? We zijn als mensen toch een team?

“Bang zijn voor mijn reactie ‘zo dus jij weet het beter?”

Geen reden om je te schamen met je ‘ik weet het niet’ antwoord, maar toch willen we anders! We willen altijd overal antwoord op hebben en het liefst zo snel mogelijk het goede! Alsof we de rol van de zoekmachine op het internet kunnen vervangen en verbeteren! Waarom hebben we die eigenlijk? Alsof we kunnen functioneren zonder microprocessor die dat allemaal kan wat mensen van ons verwachten. En als we daar niet aan voldoen dan kunnen we opkrassen… Helaas is dat wel de keiharde mentaliteit. Zijn we onszelf niet te dom af?!

“Alsof we de rol van de zoekmachine op het internet kunnen vervangen en verbeteren!

We willen soms maar al te graag onze reputatie hoog houden! Er mag niets fout gaan en als iemand wat vraagt dan moet je het weten want je bent de verantwoordelijke! Maar het mysterie is er en zal altijd blijven: Waarom hebben we bij alles wat we doen niet honderd procent zeggenschap? Waarom kan er √°ltijd wat misgaan? Waarom kan een zwaar beveiligde bank worden beroofd terwijl we dachten ‘we hadden het toch maximaal beveiligd, maar niet genoeg’! Waarom is een computer voorzien van een virusscanner en loopt het toch vast met gijzelsoftware? Er zijn altijd lekken aanwezig in software en die moeten alsnog worden gedicht, maar voordat we het hebben gevonden?! Waarom kan het beste voetbalelftal dat wereldkampioen is nu niet winnen van het buurland?

“Er mag niets fout gaan en als iemand wat vraagt dan moet je het weten want je bent de verantwoordelijke!”

We leven, beleven en leren, en juist het leren bestaat uit winnen en verliezen. De ene keer dat te gekke doelpunt en de andere keer dat schot door die menselijke fout. De kwetsbaarheid van het nieuwe, maar hoe nieuw we het ook presenteren, het zal altijd eerst vreemd blijven! Iets nieuws is ook iets vreemds! Iets vreemds is nu eenmaal kwetsbaar, totdat we ervan hebben geleerd! Dus als je het niet weet… Dan is het naar mijn mening kundig! En Gefeliciteerd, je hebt eerlijk toegegeven dat je werkt aan versterking en / of verbetering……

“Dus als je het niet weet… Dan is het naar mijn mening kundig!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *