Vrijheid, je hebt het!

Vrijheid, je hebt het ookal lijkt het niet zo! Het is jouw leven, jouw ding… Veel mensen kunnen tegen je zeggen dat je het op ‘hun’ manier moet aanpakken, maar wat als je jezelf er doodongelukkig door voelt of dat het je niets lijkt… Iedereen zegt je dat je het niet kunt omdat je te dom bent of zoals op een nette manier wordt gezegd ‘daar heb je te weinig kennis van’! Zeg nooit nooit, want je bent ergens voor in de wieg gelegd! Luister naar je innerlijk gevoel, dát laat je niet in de steek, nu niet, nooit niet! Ookal ga je een paar keer flink ‘op je bek’ zoals men zegt, maar dat is nu juist het leven! Vallen en opstaan! Vaak leiden vele wegen naar Rome, weet je nog?!

“Want je bent ergens voor in de wieg gelegd!”

Het gedicht dat ik heb geschreven sluit aan op dit thema, want wát zijn er veel mensen op deze aardbol die een opkikker kunnen gebruiken omdat ze worden ondergewaardeerd of ‘beoordeeld / veroordeeld volgens de regeltjes of papieren’! Wat hébben ze een gevoel dat ze tegen de muur aanstaan en bij de eerste de beste beweging ‘pang’… God, onze schepper heeft ons op zijn manier gemaakt, om dus wat mee te doen! Sta toe dat God met je aan de slag gaat, élke dag weer! Laat hem je kneden, en dat bedoel ik op een goede positieve manier! Vertrouw op hem…

“Wat hébben ze een gevoel dat ze tegen de muur aanstaan”

“Vrijheid maak je doordat je beslissingen van jezelf zijn, zo nuchter en zo rein! Sterk en vastbesloten de strijd aangaan zodat je op eigen benen kunt staan, met vallen en weer overeind komen is jouw leven niet alleen bestand om te dromen. De wolk wordt soms een draaikolk, maar pijn wordt zonneschijn! Zet je schrap tegen de negativiteit, anderen verdoen hiermee graag je tijd. Kijk jezelf recht in je ogen zodat tranen weer drogen, want jij bent bijzonder, geen enkel nuchter innerlijk gevoel krijgt jou eronder!”

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *