Mag ik dan bij jou?…

Als ik in een slappe lach zit, mijn tranan niet kan tegenhouden en mijn borst pijn doet, mag ik dan bij jou? Als ik je iets leuks te vertellen heb, ik je enthousiast kan maken, mag ik dan bij jou? Als ik verliefd ben geworden, en diegene mij ook leuk vindt? Als we onze eerste zoen hebben gehad en ik wil je dat vertellen, mag ik dan bij jou? Als ik promotie heb, en een nieuwe uitdaging mag beginnen, een uitdaging waarbij mijn hart nog luider gaat kloppen, mag ik dan bij jou? Mag ik bij je schuilen om met mijn glimlach mijn hart te luchten?

Als ik het niet meer zie zitten? Verdrietig ben en emmers vol te huilen heb, mag ik dan bij jou? Als ik een luisterend oor nodig heb, iemand stem of die arm om me heen, mag ik dan bij jou? Als ik vergeving nodig heb omdat ik zo stom bezig ben geweest, of omdat ik die woede niet meer kon bedwingen, de rotopmerking waarmee ik je een zwaard in je hart stak, mag ik dan bij jou? Ik wil tegen je zeggen ‘sorry’ en je recht in de ogen aankijken, je laten weten dat ik het ook écht meen, mag ik dan bij jou? Loslaten van het nare dat is gebeurd en focussen op de toekomst, mijn hart laten spreken en boosheid doen verdwijnen, mag dat bij jou?

Als ik licht wil laten branden omdat het bij mij donker is, mag ik dan bij jou? Warm krijgen omdat ik bibber van de kou, bevroren tenen laten ontdooien en warme sloffen aantrekken, mag ik dan bij jou? Als ik ziek ben en niemand anders heb? Veertig graden koorts en ijlen, mag ik dan bij jou? Als ik woest ben, kwaad ben op iemand en het me tot hier en verder zit, mag ik dan bij jou? Als woede moet afkoelen en vreugde moet worden opgeladen, die accu misschien zelfs even lui is, mag ik dan bij jou? Ik honger heb en sta te trillen, dorst en keelpijn heb, mag ik dan bij jou? Mag ik bij jou zijn om te genezen?

Als ik bloed en een pleister nodig heb, ik schreeuw van de pijn en een kusje nodig heb, ik als kind me even een volwassene voel met alle mogelijke pijn en onzekerheid, mag ik dan bij jou? Daar waar ik me als kind even groot voel, ook volwassen, met alle moois en groots, mag ik dan bij jou? Ken je dat lied? Dat wat wij samen hebben ingezongen, dat lied wat onze boodschap is, voor elkaar… Als ik de boodschap nog een keer wil horen, mag ik dan bij jou? Als ik me even mag mengen met jou en jij met mij? Mag ik dan bij jou? Mezelf niet uit het oog verliezen, mag ik dat met jou?

2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *