Morgen een nieuwe dag…

Morgen is niet meer vanavond, vanavond is niet meer gisteren, het is niet meer de oude dag, maar er is een nieuwe begonnen… Een dag die de vorige verslaat met zijn nieuwe wind, regen, zonneschijn, nieuwe ronden en nieuwe kansen! Eentje die speciaal is, elke keer weer met z ‘n opstaan en slapen gaan… Daartussen zit een heleboel, maar soms mis je dat voor je gevoel! Vraag je je af, wat kan er anders of denk je bij jezelf morgen wéér een nieuwe dag waarin ik het dán probeer… En dat een mensenleven lang! Een mensenleven vol met proberen, ontwikkelen, tegen de muur aanlopen, maar zéker ook succes boeken! Makkelijk maar ook moeilijk, lachen, gieren, brullen, maar ook emoties met tranen, soms emmers vol!

Morgen, misschien wél een vervolg op vandaag, met een tijd die nodig is om te verwerken of om met een glimlach de oude dag achter te laten en vooruit te kijken naar die nieuwe start in je leven! Ja zeggen tegen je nieuwe liefde, of het contract tekenen van je hogere functie of je nieuwe baan… Misschien ga je vrede sluiten met dát wat je verkeerd hebt gedaan of lelijke dingen die je hebt gezegd tegen geliefden. Je werpt een blik omhoog, diep in het heelal, misschien met de vraag ‘is daar iemand? want ik heb je nodig!’ Een nieuw moment van vergeven worden, maar misschien ook een moment van genot! Een genot waarbij je winst hebt geboekt en dat naar de vólgende dag kunt meenemen! Een dag om af te sluiten met als bagage ‘succes’!

Een rotdag die je achter je laat, een verse waarin je geneest, geneest van pijn of ziekte, misschien wel allebei! Dokter natuur die je bijstaat en nieuwe lucht geeft, nieuwe lucht voor nieuwe ideeën, misschien gezond verstand. Verstand om eens dankjewel te zeggen of om juist zélf een goede daad te verrichten… Of om opruiming te houden met ‘Wat dan ook’? Opruimen waar je niets meer aan hebt? Een nieuwe dag ga je op je af laten komen, dát sowieso, laten we het eens hebben over liefde voor je eigen lichaam? Bijvoorbeeld het écht uitrusten?… De hoofdpijn door stress waar je al twee dagen mee loopt eens gehoorzamen? Minder kans op burnout om dit genot eens vaker op je af te laten komen?

Wat wás het gaaf! ‘Die toffe mensen om me heen of die leukerd waar ik mee heb staan kletsen en telefoonnummers heb uitgewisseld… Een avond om niet meer te vergeten!’ Een festival of uitje om met een goed gevoel mee te nemen naar je nieuwe dag! Een nieuwe dag om goedemorgen te zeggen naar je nieuwe vlam of om die ‘toffe gasten’ te bedanken! Goedemorgen met een glimlach en veel warmte! En dat rotuitje van de vorige keer? Met die rotzakken en dat glas bier over me heen? Al lang vergeten, back to trash! Hoe heette die toffe track die de DJ draaide? Weet je het écht niet meer? Slaap er nog eens een nachtje over… Al piepend van het vele geluid gaat de lamp uit en zeg je tegen jezelf ‘slaaplekker’!

Ene dag in, andere dag uit, een bekend gezegde bestaat in de vorm van oren! Lijkt met sommige dingen wel een beetje op dit artikel misschien?! Is je filter nog helder van geest? Kun je nog filteren wat goed voor je is en wat slecht? Laat je hart eens spreken…… Luister ernaar en voel je gevoel! Bijgevoegd een gedicht!Fijne dag toegewenst 😉

1 reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *