Gedicht: Volle maan

“De dag is zowat voorbij, maar wat betekent deze avond voor mij? De volle maan verlicht de duisternis, maar wát als mijn sterrenbeeld aan de beurt is? Zijn alle verhalen rond volle maan écht? Slaap ik slecht? Gaat er wat veranderen in positieve zin en schieten mijn emoties er soms bij in? Moet ik met de billen bloot en moet ik mijn pijn laten zien ook al is ie zo groot? Moet ik het rad van optimist en pessimist laten draaien zodat positiviteit daar wat uit kan graaien? Maakt het me sterker om nóg harder te vechten zodat ik nog sneller mijn wonden kan hechten?

Loert er meer gevaar voor verleiding door die derde die vraagt om begeleiding? Hij of zij die van je wil profiteren om nog meer eigenwaarde te kunnen beheren? De persoon die je probeert te pakken om er beter van te worden en jou keihard in de grond laat zakken… Ga je zeggen sodemieter op of kies je voor de flop? Als de tweelingziel je komt zoeken dan wil je toch zeker eeuwig geluk boeken? Misschien heb je het nog niet in de gaten, maar misschien zijn jullie al op en top maten! Staat je hart ervoor open zodat je voor altijd hand in hand jullie levensweg kunt lopen?

Ga je geloven in de dromen die komen? De boodschap die je leven kan veranderen omdat jullie naar elkaar toe stromen? Wordt verleden niet meer meegenomen naar het heden? Is verwerkt nu ook écht verwerkt?! Ben je zeker van de omslag van nacht naar dag? Vertrouw je op de natuur die je geneest tijdens elk uur? Zodra de klok het nieuw uur in slaat een fase die weer voorbij gaat?! Wordt je in jezelf weer toegankelijk voor datgene dat voelt als fijn? Je veranderingen maakt en de slopende negativiteit staakt? Je de confrontatie aangaat en goedmaakt met vrede waar je voor staat?!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *