Bidden, vind jij het makkelijk?!

Bidden met God, beste lezer, dat is iets waar de één om lacht en het vervolgens niet doet en de ander vouwt de handen en spreekt! Krijg je wat je wil is altijd de vraag… Maar wat als je het niet krijgt? Stel dat je geen antwoord krijgt of dat het anders loopt dan jij zou willen? Een teleurstelling kan het in veel gevallen zijn, maar God heeft je op de wereld gezet om het beste uit je leven te halen en zal je geven wat goed voor je is, ookal lijkt dat nu niet het geval… Zie bidden niet als ‘hocus-pocus’, maar zie het als een gesprek met onze Heer! Want, als je de Heilige Geest kunt toelaten in je leven, en dat is soms écht niet makkelijk, zéker als je van ver komt, dan ben je al een heel eind!

“Krijg je wat je wil is altijd de vraag… Maar wat als je het niet krijgt?”

Bidden is praten met God, maar ook verdrietig zijn naar hem toe. Je mág boos zijn en zeg het ook gewoon tegen hem als je boos bent! Schreeuw het een keer van je af en laat je emotie zien! Als je het maar met respect doet… “Hier heeft u mijn rotzooi waar ik mee zit, zoek het uit zou ik zeggen, want ik weet het niet meer!” is wat ik in het verleden meerdere malen heb gezegd in gebed. Dit klinkt misschien voor sommigen erg onbeschoft, maar naar mijn mening mag het! Je wordt er toch ook mee opgezadeld?! Dit betekent niet dat je het kwijt bent, maar je mag het samen met God oplossen. Samen met God, dus op jouw en zéker ook op zijn manier!

“Schreeuw het een keer van je af en laat je emotie zien! Als je het maar met respect doet…”

Wat is er mooier dat je God, Jezus én de Heilige Geest bij je hebt?! Dat je sterk mag zijn, ookal voelt het misschien niet altijd zo! Soms heb je ook gewoon rust nodig om na te denken en die tijd krijg je indien nodig! Heb jij weleens gehad dat je iemand wilde confronteren? Of een héle groep mensen? Je bent op een rottige manier behandeld maar je durfde er nooit iets van te zeggen? En ineens… je wordt sterk en legt iedereen lam met jouw mond! Heb je weleens bij jezelf nagedacht… komt dat nu écht allemaal van mij? Is het niet de helpende hand van boven?! En dán die overwinning! Misschien zie je ze nooit meer of kun je elkaar een hand geven en samen verdergaan. Jij bent bijzonder en mag je laten zien, dat is wat God van je verwacht! Vraag naar de kracht als je dat even niet ziet…

“En dán die overwinning!”

Makkelijk praten? Misschien wel, maar ik kom zelf ook van ver! Als je mijn verhalen zou lezen dan kun je misschien ook beter begrijpen hoe ik nú op deze manier in het leven sta. Ook bij mij loopt alles niet altijd op rolletjes, en dát geldt voor iedereen! Er is gewoon niets aan te doen, want het hele leven is een leerweg! Altijd twee kanten, namelijk ups en downs, donker en licht, warm en koud, hard en zacht, en zo kan ik nog wel even doorgaan! Hier op aarde bepaal jij, met je gaves, je talenten, je karakter welke kant je opgaat. Waardoor laat je je beïnvloeden of wat zegt je ‘gezonde verstand’? Soms worden we erin op de proef gesteld en in dat geval zegt je gevoel, je engeltje of duiveltje op je schouder helemaal niets! Vraag het in gebed… God zal je beschermen!

“Hier op aarde bepaal jij, met je gaves, je talenten, je karakter welke kant je opgaat”

Misschien lijkt dat soms niet zo, maar kijk eens wat je allemaal nog wél hebt en mag houden…… Kijk eens naar jezelf wat je nog kunt! Diegenen die oprecht van je houden blijven ook op dat moment bij je! Je basis zal altijd stand houden, ookal heb je het geld niet meer, ookal is bijvoorbeeld je partner verdwenen, je zál op beide benen blijven staan… Kijk eens verder dan ‘jezelf kunnen redden’… Klinkt misschien raar wat ik schrijf, maar laat anderen toe om je te helpen…… Ze doen het omdat ze van je houden! God kijkt niet alleen hoe je in je eentje jezelf kunt helpen, maar ook hoe je samen met anderen jezelf kunt helpen. Uit ervaring hoor je vaak het woord schuldgevoel, maar waarom? Mensen houden van je en zij willen je niet zien verzuipen… ze willen je gelukkig zien! En om niet te vergeten… Zeg dankjewel! Naar een ieder om je heen én naar boven!

“Amen!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *