Pakjesboot 12 funest?

Pakjesboot 12, de al vele jaren bekende boot van Sinterklaas en zijn pieten had dit jaar met een probleem kunnen komen te zitten… Namelijk stikstof! Ondanks de heftige maatregelen die ons kabinet doorvoert was het nog maar de vraag of Sint en Pieten over bijna twee weken met hun pakjesschuit ons land in mochten komen. Wat als ze de toegang zouden worden ontzegt? Gelukkig is besloten dat Sint en pieten per trein naar Apeldoorn mogen komen. Mooi om te weten is dat het probleem tijdig is opgelost want wat zou je met al die verdrietige kinderen moeten en hun boze ouders?

“Gelukkig is besloten dat Sint en pieten per trein naar Apeldoorn mogen komen”

Zal het beeld van pakjesboot 12 voor altijd gaan veranderen? De stoomboot is al vele jaren oud en komt misschien niet meer door de keuring… Komt Sinterklaas voortaan alleen nog maar per trein of misschien wel per vliegtuig? We zullen het de komende jaren zien. De vraag hierbij is ‘hoe gek is onze overheid om deze stikstof procedure voort te zetten?’ Wat er ook gebeurt, het kinderfeest zal in elk geval dit jaar iets anders beginnen, namelijk dat onze goed heiligman en hun pieten met de stoomtrein binnen komen stomen! Ach… het is net pakjesboot 12 op wielen…

“We zullen het de komende jaren zien. De vraag hierbij is ‘hoe gek is onze overheid om deze stikstof procedure voort te zetten?”

Ook zal onze Sint dit jaar weer samen met zijn pieten zijn uiterste best doen om de kinderen, maar ook volwassenen te voorzien van lekkernij en leuke cadeaus. Elk jaar maken ze er weer een feestje van, maar dit jaar helaas met één piet minder, namelijk de stikstofpiet… Afgelopen week heeft hij zich gemeld bij het ‘Spaanse UWV’ voor ander werk omdat hij zijn werk hier in Nederland niet meer mag uitvoeren. Hij heeft een functie aangeboden gekregen in de sinaasappelenbranche waar hij als keurmeester de hoeveelheid stikstof in en om de Spaanse producten mag controleren.

“Elk jaar maken ze er weer een feestje van, maar dit jaar helaas met één piet minder”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *