100 op de snelweg… Is het echt zo ‘n ramp?

Met 100 over de Nederlands snelwegen, dat betekent méér bekeuringen, er dus méér geld voor de overheid beschikbaar komt. Méér haasten om op tijd te komen, bijvoorbeeld op je werk maar ook méér ergernis als iemand tien kilometer langzamer rijdt, want dan willen we weer méér bumperkleven, méér files onderweg, dus een langer blok met verkeersinformatie op de radio, méér ochtendhumeur als je naar je werk gaat omdat je eerder moet opstaan, tenminste als je daar aanleg voor hebt… Het tegenovergestelde heb ik natuurlijk ook voor je: We hebben minder uitstoot en door het langzaam rijden minder slijtage aan de auto. Er gebeuren minder ongelukken waardoor er in het ergste geval minder slachtoffers vallen. Misschien een voordeel als we minder verkeersborden hebben maar ook minder ziekte in de samenleving. Door de verkeersboetes hebben we minder te besteden, maar dat compenseert zich ietsjes met minder brandstofverbruik zodra je afrekent bij de pomp!

“Méér bekeuringen, dus  méér geld voor de overheid!”

De voor- en nadelen van de plannen om de maximumsnelheid op de Nederlandse snelwegen te verlagen… Drastisch te verlagen naar honderd kilometer per uur. Op het moment dat je in de auto zit zal het grootste deel van de Nederlandse bevolking balen, maar wist je dat er meer landen zijn waar dit al langer de maximum snelheid is? Bijvoorbeeld in Noorwegen. Wel denk ik dat dit voor de overheid een niet gemiste kans wordt om de kas te spekken met boete ‘s voor te hard rijden, maar realiseer je je ook dat je veel eerder je rijbewijs kwijt bent als je meer dan vijftig kilometer te hard rijdt? Pas maar op als je vanuit Duitsland met 150 KM per uur de grens overgaat Nederland in! Beetje lullig niet?! Kom je terug van vakantie ben je meteen je rijbewijs kwijt als er een motoragent langs de snelweg staat te lasergunnen… Ja, beste lezer, het wordt wel een ‘omschakeling’ om misschien een hoop ellende bespaard te blijven!

“Beetje lullig niet?! Kom je terug van vakantie ben je meteen je rijbewijs kwijt”

Mijn conclusie: Het is geen enorme ramp, maar ook niet iets om je niets van aan te trekken! Je staat genoteerd als je met je kilometertellerwijzer boven de 100 durft uit te komen, reken daar maar op! Oom agent zal onderweg over je waken, en ook over je portemonnee! We maken de lucht ietsje schoner, maar worden we met z ‘n allen nu ouder omdat we minder ziek worden? Ik wil zeggen dat ik het hoop, maar de realiteit is anders! Gaan we met deze aanpassing weer échte winters krijgen en stabielere zomers? Zou voor ons lichaam en geest beter zijn, maar helaas… Wanneer gaan de grote bazen van de club vervuilers en geldgraaiers zich aanpassen? Wanneer gaan zij een balans opmaken met méér en minder? Wanneer wordt het niet meer bij ons keihard werkende mensen neergelegd? Zoals de boeren en de bouw? Weet je nog? De boeren die voor ons eten en drinken zorgen en de bouw voor ons onderdak! Wanneer kiezen onze ‘hoge heren’ voor honderd? Namelijk honderd procent eerlijk en honderd procent werken aan een schone wereld?!

“Honderd procent eerlijk, honderd procent werken aan een schone wereld!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *