Nu FF geen nieuws! Boeren en Brexit

Beste lezer, ik heb nu ‘effe’ geen nieuws. Zo af en toe kijk ik om me heen en dan denk ik bij mezelf ‘hoe kan het dat ik nu geen nieuws heb?’ Ik sta ‘effe’ stil is er niet bij, want de minuten, nee de seconden gaan gewoon door. Telkens als ik op mijn horloge kijk tikt de wijzer door en door en door… Maar toch, geen nieuws! De herfstkleuren beginnen weer zijn intrede te doen, misschien dat het daar aan ligt? Dat mijn aandacht alleen maar daar naartoe gaat? Misschien wil ik het helemaal niet over de Brexit en de stakingen van de boeren hebben, dát zal het vast en zeker zijn! Als je de TV aanzet is het eerst wat je ziet: Brexit-ruzie en ontevredenheid bij de boeren!

“Telkens als ik op mijn horloge kijk tikt de wijzer door en door en door…”

Boeren hebben het recht op een goed bestaan, nét zoals hun dieren en gewassen! Stikstof teveel of niet, vind een andere oplossing, maar trek die niet ‘zoals altijd maar weer met dit kabinet’ bij de keihard werkenden weg! Vergeet niet waar dat pak melk of die heerlijk goudkleurig gebakken aardappelen vandaan komen zou je zeggen, maar serieus… Er zijn dus écht mensen in de grote steden die niet weten waar melk vandaan komt… ‘Jah uit een fabriek!’ Een klein wereldje is te vergroten, zélfs in je eigen land! Een dagje de boer op is voor een ieder goed… Dan de Brexit, dáár heb ik geen woorden voor! Dat geruzie in die kleuterklas… De ene na de andere deal wordt over de tafel gegooid en waar zijn ze nu? Nog lánger niet uitgedeald is wat er op een grote doos met oud-papier is geschreven met een dikke stift!

“Een klein wereldje is te vergroten, zélfs in je eigen land!”

Sorry, beste lezer, het lijkt wel een klaagbank! Helemaal waar als je dit bericht leest, maar het is niet anders… Zet de TV of radio eens aan en elke dag maar weer dat geruzie en geklaag… Wie zal er uiteindelijk het meest inleveren? Dáár draait het altijd om met dit soort discussies! De volgende keer beloof ik je weer iets leuks! Iets waar je misschien wél om kan lachen, of wat je ontroert, maar er zal niet geklaagd worden… Wat ik nu ga doen? Me voorbereiden op het eten, want er moet toch weer wat gegeten worden, mét kipfilet en groente van jawel… de boeren! Ik zeg maar weer bedankt consument! Tot een volgend goed bericht, ik ga vast even zoeken waar ik dat kan vinden, vast niet ver weg! We leven gelukkig nog op een wereld wat nog kleur bevat……

“De volgende keer beloof ik je weer iets leuks!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *