Storytellers – dé plek om verhalen te delen!

Beste lezer, in dit artikel ga ik het met je hebben over ‘Storytellers’. Een plek waar mensen hun verhaal kunnen delen of de verhalen van anderen kunnen lezen. De website gaat over allerlei onderwerpen. Heb je iets te delen over bijvoorbeeld depressie of wil je iemand iets vertellen over vriendschap? Wil je je verhaal kwijt over liefde en relaties, of heb je iets te zeggen over verslaving? Er staan al aardig wat artikelen online, waarvan ook mijn verhaal en een gedicht die ik laatst heb gepubliceerd. Storytellers is opgericht door een grote groep jongeren uit Groningen en samen met ondersteuning van alle gemeenten in de provincie Groningen en RIGG (Regionale Inkooporganisatie Groninger Gemeenten) is er een mogelijkheid gekomen om de website op te richten.

“Een plek waar mensen hun verhaal kunnen delen of de verhalen van anderen kunnen lezen”

Alleen als je iets zelf hebt meegemaakt kun je het op je best en op z ‘n sterkst vertellen en anderen helpen verder te komen in een situatie. Ookal zou het alleen gaan om een luisterend oor, of om het van je af te kunnen schrijven. Dat laatste helpt behoorlijk goed! Het delen van je verhaal helpt niet alleen bij jezelf en andere jongeren, maar ook bijvoorbeeld ouders, hulpverleners en leraren. Wat heeft de jongere geholpen en wat niet? Waar kan de ‘volwassene’, in dit geval de ouder, verzorger, leraar of hulpverlener van leren? Hoe kunnen jullie het bést samen één zijn?! Een belangrijk stukje tekst op de website die ik vond: ‘laten zien dat je nooit de enige bent, wat je ook meemaakt!’. Je kunt Storytellers bekijken via ‘https://storytellers-online.nl‘. De website is gericht op jongeren, maar sinds kort ook voor volwassenen en senioren!

“Het delen van je verhaal helpt niet alleen bij jezelf en andere jongeren, maar ook bijvoorbeeld ouders, hulpverleners en leraren”

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *