De ‘ber’ zit er weer in!

Beste lezer, het is je vast weer opgevallen. De herfst staat voor de deur… De zon die eerder ondergaat, en het wordt ook alweer kouder. Lang buiten zitten maakt plaats voor gezellig binnen bij de kachel en we zullen met z ‘n allen weer de dikke(re) truien uit de kast moeten pakken. De zomerkleding maakt plaats voor herfst en winterkleding met de handschoenen en muts. De volle parken met zomerpret maken plaats voor rust en herfstkleuren. ‘Brrr’ zal steeds meer klinken en voor je het weet is de eerste vorstperiode een feit! Festivals en buitenevenementen zijn afgelopen en de parasol gaat weer naar binnen. Gezelligheid met z ‘n allen buiten maakt plaats voor knusheid binnen. De blauwe dag maakt steeds meer plaats voor de grijze…

“Brrr’ zal steeds meer klinken en voor je het weet is de eerste vorstperiode een feit!”

Depressies komen bij veel mensen weer om de hoek kijken, dus dat bezoekje aan de huisarts voor het wel bekende pilletje breekt weer aan. Nadenken over waar je in je leven staat, waarbij je doet alsof je gelukkig bent maar het eigenlijk niet bent, of laat je het gewoon keihard merken aan de buitenwereld? Laat je gewoon zien dat je je kl*te voelt?! Je neemt nog een keer de vakantiefoto ‘s door en kijkt er zeer positief op door of je krijgt een brok in je keel omdat je relatie van drie jaar is verbroken, wát een nare gast of wat jammer dat het zo is gelopen. Hoe ga je ermee om?! Dat is de vraag. De herfst dwingt je om erover na te denken en het allemaal te verwerken, lijkt het wel! Hoe je het ook went of keert, we komen allemaal binnen te zitten met duisternis buiten.

“De herfst dwingt je om erover na te denken…”

Met de ‘ber’ in de maand komen bij veel mensen de kerst-kriebels alweer opzetten. Niet te vergeten dat de al jaren durende sinterklaasdiscussie op gang komt, maar dat sla ik van het jaar meer weer eens opnieuw over! Elk jaar weer dezelfde mensen om boos op te worden, zijn we helemaal gek geworden?! Geef mij maar gewoon lekker de herfst en winter zoals het hoort te zijn. In plaats van de BBQ lekker gourmetten, met die pannetjes weet je wel?! Elkaar ‘s pannetje warm houden en ervoor zorgen dat het niet aanbrandt, die gourmetten bedoel ik! Fonduen, met kaas of chocola… Ik heb er al wel weer zin in! Mij zal je niet snel horen klagen over de seizoenen. Elk seizoen heeft wat moois, wat dacht je van de herfstkleuren die over een goede anderhalve maand weer te zien zijn?!

“lekker gourmetten, met die pannetjes weet je wel?!”

Voor je het weet is het December, en steken we onze eerste advent kaars aan. De kerstboom wordt opgezet en alle pracht en praal erom heen staat weer op zijn plaats. We kunnen met z ‘n allen rond kerst altijd alles weer op en top versieren, nét zoals een verjaardag! We weten ook dat het een soort van verjaardag is, maar weten we nog van wie?! In Bethlehem zaten ze er toen wat minder comfortabel bij dan wij! Jezus Christus is geboren, en nu 2019 jaar later vieren we dat nog steeds! Samen bidden, samen eten, samen spelletjes doen, lekker kletsen, oude herinneringen naar voren halen of andere activiteiten. Eventueel met een vuurtje erbij in de vuurkorf buiten. Zullen we met z ‘n allen van alleen weer samen maken dit jaar?

” Zullen we met z ‘n allen van alleen weer samen maken dit jaar?”

2 reacties

  • Anne Stekhoven

    Zo te lezen heb je er zin in. Ik ook want na alle hitte is verkoeling ook wel eens fijn. Daarbij heeft mijn schoonmoeder vorig jaar zulke mooie truien voor mij gebreid. Ik hoef geen Brr te zeggen. Misschien in de caravan wel. Daar willen we in de herfst toch heen blijven gaan. Even kijken waar de elektrische deken is beland…

    Fijne herst en wintertijd gewenst en Gods zegen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *