De heer maakt ons… zoals wij zijn!

De heer maakt ons zoals wij zijn, gewoon compleet met ons aardse ‘niemand is volmaakt!’. We worden ‘nuchter’ geboren, maar in de loop der tijd oordelen we over elkaar, en wat maakt dat dan van ons?! Doen we erin mee of zeggen we keihard NEE tegen deze vorm van beoordeling?… Want wie zijn wij om te oordelen? Oordelen over de beugel van een ander of een oog dat scheel staat? Wie zijn wij om te oordelen over iemand die wat rustiger is of drukker? Ons oordeel trekken over iemand die minder kan leren of iets minder intelligent is? Een vrijgezel wiens eigen schuld het is of iemand die de verkeerde partner heeft? Een oordeel vanuit iemand óver iemand die naar de kerk gaat omdat God niet bestaat of iemand die niet naar de kerk gaat en eigenlijk dus niet voor God kiest?

“Doen we erin mee of zeggen we keihard NEE?”

Wij, iedereen die dit kan, namelijk beoordelen, zijn superintelligent hierin! Weinig of veel geleerd, we trekken onze mond graag open omdat de duivel altijd op onze schouder probeert te zitten. Jagen we Satan weg of laten we hem onze gang gaan? Want je bent toch zo ‘n kei als je een ander voor schut zet of er beter van kan worden op deze verkeerde manier? Een ander onaangenaam verrassen? Wij, mensen van vlees en bloed, allemaal van hetzelfde vlees en bloed, hebben we eerst niet naar onszelf te kijken? Wat hebben wij in ons? Wat kunnen wij de ánder juist meegeven, maar dan op een positieve manier? Hoe kunnen wij diegene helpen als het hem of haar niet meezit? Waardevol meehelpen en accepteren! En de pracht van een ander te accepteren, wel of niet met dat bultje op het gezicht?

“Wat hebben wij in ons? Wat kunnen wij de ánder juist meegeven”

Wél of niet elke week naar de kerk, is het een schande? De één vindt van wel, de ander niet! Wat als je om de week naar een kerk gaat of een community die je meer aanspreekt dan de misschien wel strengere kerk? Wat als je de bijbel niet elke dag leest? Is je ‘Christelijk IQ’ dan lager? God, Jezus Christus en de Heilige Geest liefhebben doe je nog altijd vanuit je hart. En de bijbel, daar valt ondanks alles wel veel nuttigs uit te halen, maar wat als je totaal niet van lezen houdt?! Met tegenzin de bijbel lezen? Beste lezer, pak toch lekker die app als je op dát moment het verlangen hebt om iets op te zoeken waar je tegenaan loopt of een vraag over hebt. Wij, allemaal met onze smartphones kunnen toch simpel even een blik werpen op dat schermpje?

“Wat als je de bijbel niet elke dag leest? Is je Christelijk IQ dan lager?”

Waarom iemand die hoog sensitief is bestempelen met autisme? Of buitensluiten? Afwijzen omdat iemand gevoelig is of zich misschien iets anders gedraagt…  Extra gevoelig is toch je emotie tonen? Je moet toch hard zijn, vooral in deze tijd van presteren en rennen? Moet je dat wel willen? Meegaan in die maatschappij van presteren en rennen om die deadline te halen? Om kostte wat kost hogerop te komen. Zogenaamd gelukkig zijn door middel van materialisme… Wat doe je als je bovenop die berg staat? Helemaal op van energie en je op het punt staat om eraf te rollen met als gevolg… niets! Ik wil dan tegen je zeggen, rust uit en tot ziens in de maatschappij die al eerder op de feiten is gedrukt of zélf nee heeft gezegd tegen deze slopende slavernij! Welkom in de maatschappij die gezond leeft! Maar hoor die oordelen eens van diegenen die nog klimmen? Dat zijn dan toch niet je echte vrienden?

“Wat doe je als je bovenop die berg staat? Helemaal op van energie en je op het punt staat om eraf te rollen met als gevolg… niets!”

Het zal niet lang duren of je zult beoordeeld worden op het feit dat je ‘van die berg bent afgerold’ en je opeens lager staat dan al die ‘klimmende mensen’ die hetzelfde lot begaat als ze niet oppassen. Jij, die nu hopelijk een verstandige keuze maakt om voor die maatschappij apart te zijn, je komt er wel! En diegenen die dreigen te vallen, denk eens na! Stop met dat robotje spelen! Wees niet bang voor de oordelen die er over je heen vallen als je stopt, want vroeg of laat komen die toch wel… Ván je nepvrienden! Wát een lef om tegen de creatie van God te spreken om iets af te keuren dat geen masker draagt… Misschien een idee om Psalm 23 (1-6) eens ergens zichtbaar op te hangen 😉

“Wees niet bang voor de oordelen die er over je heen vallen als je stopt, want vroeg of laat komen die toch wel…”

Het zal je niet ontbreken, want je bent gemaakt zoals je bent! Je staat ergens, en daar waar jij staat is altijd kleur! 3000 redenen van afwijzing is een probleem van hun, maar in werkelijkheid heb je 10000 redenen van acceptatie! Wat je in je leven nodig hebt zal niet ontbreken, hoe lastig of hoe moeilijk het soms ook voor je is! Loop samen met de heer, hij leidt je en trekt je door de hel op aarde waar je soms mee te maken hebt, maar hij laat je spelen door de pracht en het paradijselijke op dezelfde aarde. Gewoon op zijn én op jouw manier… Zoals jij bent!

“De heer is mijn herder, het ontbreekt mij aan niets!
Psalm 23: 1-6”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *