Rennend voor mijn angst…

Al rennend voor m ‘n leven! Dorst, warm, angstig en terwijl ik achterom kijk zie de enge figuren die het op me gemunt hebben steeds dichterbij komen. Ze willen me pakken, maar geen idee waarom! Om me bang te maken? Mij in hun macht krijgen? Ik probeer steeds harder te rennen door de woestijn van zacht zand en hoge heuvels, harder en harder, maar het kwam steeds dichterbij. M ‘n hart bonkte van doodsangst, want als het me te pakken krijgt wat dan? Ik schreeuw en schreeuw, en op de plekken waar geen angst te zien was kwam nog meer angst, maar toen werd het donker. Angst ging over in de reële wereld waar veiligheid op dat moment heerst. Ik ben ontwaakt uit deze nachtmerrie.

Vervolgens heb ik dagenlang zonder stem moeten doorbrengen en was bang om weer te gaan slapen. Als ik weer in die woestijn zou terechtkomen met die idioten, achter me aan rennend en vliegend, want in een droom of nachtmerrie kan bijna alles, hoe zou ik reageren? Me opnieuw beslaan van angst en weer ‘verderrennen’, misschien oneindig totdat ik moe ben en ze me hebben of trek ik m ‘n zwaard en bal ik m ‘n vuisten om ze een hengst te verkopen of grofweg ‘te mollen’? Wat ik uit deze ‘nachtmerrie’ heb geleerd is om niet weg te lopen / rennen voor m ‘n angst, maar juist de confrontatie aan te gaan, het gevecht! Knokken voor je leven, we moeten het allemaal soms.

“Ik schreeuw en schreeuw, en op de plekken waar geen angst te zien was kwam nog meer angst”

Knokken om verder te kunnen met heden naar de toekomst, en de nare dingen die zijn gebeurd achter te laten en het een plek te geven. Niet alleen het in je eentje verwerken en bevechten van deze ‘verledensvijanden’ maar ook samen! Professioneel of met mensen waar je vertrouwd mee kunt omgaan. Ruimte maken om te genezen en plaats maken voor nieuwe dingen voor een verdere ontwikkeling van je leven. Gelukkig zijn is doorgaan met je leven, want wat heb je nog aan die vreselijke rommel van vroeger? Bij mij rust de vraag ‘waarom op mijn elfde deze nachtmerrie? Ik was kind en wat had ik toen aan deze boodschap? Soms lijkt het net een raadsel! In elk geval: laat het je niet achtervolgen, maar reken ermee af.

Kijk het recht in de ogen, hoe eng het soms ook lijkt! Hun kunnen eng zijn, maar jij ook… Laat het engste van jezelf eens aan dat tuig zien en kijk hoe ze reageren. Ze verdwijnen in de meeste gevallen. Zo niet? Pak je zwaard en hak ze de kop af! Hoe heerlijk is het als je hun koppen ziet rollen en de woestijn uiteindelijk verandert in een prachtig landschap met mooie natuur, kleurrijk leven van planten, dieren en mensen! Een bevrijd avontuur van heden en toekomst. Jouw leven! “Wat heeft God mij duidelijk willen maken toen ik elf jaar was? Dát antwoord staat door het hele artikel. Bewapen je voor misbruik van je kwetsbaarheid en reken af met het verleden. Maak plaats voor heden en toekomst!

“Gelukkig zijn is doorgaan met je leven, want wat heb je nog aan die vreselijke rommel van vroeger?”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *