Welkom thuis!

Thuis, de plek, beste lezer, waar je altijd welkom bent! Welkom om na te praten over dat prachtige feestje of om ‘gewoon door te feesten’ tot vroeg in de ochtend. De plek waar de drank koel staat en de vetpan je toekijkt in de keuken. Thuis, dat is ook om uit te huilen tijdens verdriet na verlies of breuk! Daar waar foto ‘s verscheurd worden of juist worden opgehangen in een lijstje bij de rest van familie. Thuis is waar je alleen bent of met je dierbaren, waar je tegen jezelf praat of tegen elkander. In huis leeft het van de planten en cultuur, staat de tijd soms even stil of gaat hij gewoon door. Je huis is de plek waar je beslist ga ik mee of blijf ik thuis. Helemaal alleen achter om na te denken of om mee te gaan en nieuwe ervaringen rijker wordt.

Thuis is mijn huis, waar ik mezelf uitbeeld of ons! De plek waar ik kan schuilen bij noodweer, maar ook waar de zon op mijn dak schijnt en voor warmte zorgt. Mijn thuis, daar waar anderen welkom zijn of ik mezelf binnenhoud omdat het ‘effe niet uitkomt’. Mijn thuis, waar nieuw leven ontstaat, maar het ook ophoudt. Waar diepe gesprekken voor een positief einde zorgen van de avond of nacht, waar relaties ontstaan of waar ze met veel drama kunnen eindigen. Waar herinneringen ontstaan en aan toekomst wordt gewerkt. Thuis, een plek waar antwoord wordt gegeven op verliefd zijn of afwijzing kan plaatsvinden.

Thuis, de communicatie naar buiten, via een scherm of open deur. Waar veel antwoorden komen of veel vragen ontstaan. Waar muziek vrolijk klinkt, gezellig maakt, maar ook waar muziek verwerking geeft. Waarom voelt mijn hart zo slecht of waarom bonkt mijn hart van opwinding? Thuis, de plek waar knuffel is maar ook weggelopen wordt. Sfeer die je zelf bepaalt naar aanleiding van… De plaats waar geknuffeld wordt en intiem van het leven wordt genoten, maar ook schoonmaak wordt gehouden met het bekende ‘het is klaar’, ‘het is uit’ met als gevolg dat je weer alleen staat. Thuis waar je hebt gekozen voor jezelf! Welkom thuis, de plek waar je kaarsjes aansteekt van romantiek of ‘gewoon gezelligheid’, maar ook de rommel in je hoofd rommel in je huis kan zijn…

Thuis, waar je hart klopt, maar soms ook stilstaat. Leven en dood… Thuis, waar een verhaal in leeft, een avontuur van het leven met drama, romantiek, wijsheid, leren, humor en verdriet, nieuwe ontwikkelingen, groei, slagen en falen heeft plaatsgevonden. Thuis waar verhalen in verhalen worden geschreven, maar waar ook vervanging is. Vervanging voor nieuw leven, nieuw verhaal en nieuw uiterlijk! Mooier of slechter, vriendelijker of somberder. De plek waar de klok wordt opgehangen en de tijd steeds maar weer verdertikt. Maar wat er ook gebeurt… het is de plek waar je altijd welkom bent als je de sleutel hebt! Waar jij bepaalt of je hem zelf houdt of de sleutel deelt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *