Zijn naam is Jaap, maar wat heeft hij te bieden?

Beste lezer, heb jij hem al gezien? Jaap, hij heeft de jongvolwassen leeftijd van dertig jaar en probeert zoals vele anderen het beste uit zijn leven te halen. Jaap is gevoelig, heeft een beperking en is super intelligent. Hij kan slecht tegen stress en is gauw overprikkeld, hierdoor kan hij erg in paniek raken en erg moe worden. Door deze ‘beperking’ heeft hij een statusstempel gekregen. Jaap werkt in een beschermde omgeving en heeft veel mensen om zich heen die enorm veel om hem geven. Want Jaap, die jongen met een beperking en een minimumloontje, is een enorme goedzak! Hij staat werkelijk voor iedereen klaar en is altijd de gezelligheid himself! Lachen of huilen, de arm wordt weleens door Jaap om diverse schouders geslagen. Als je het over een warmtebron hebt, dan heb je die bij Jaap!

Jaap baalt soms, want hij heeft geen vriendin, en wat heeft hij haar te bieden? Hij kan niet elk jaar op vakantie, en die wereldreis naar Afrika kan hij nooit waarmaken, hoe graag hij ook wil! “Als ik op social media kijk dan zie ik de mooiste foto ‘s van plekken aan de andere kant van de wereld” zegt Jaap. Mensen samen of alleen, het maakt niet uit, ze staan in de zon op de mooiste landschappen. En Jaap, hij kijkt naar buiten met 15 graden en regen, de hele dag door… Alleen thuis bij zijn raam … Bij zichzelf denkt hij ‘ik kan nog niet eens elke week iemand mee uit eten nemen’, dat is toch wat tegenwoordig een must is?! Elke week sushi of tapas, bowlen onder het genot van een vette hap of dat luxe restaurant aan de rand van de stad? Die musical in Utrecht of Den Haag?…

Hij gelooft in heel veel dingen, maar behalve in de liefde die bij hem past! Tóch komt er een dag van ‘vergissing’ voor Jaap. Op een regenachtige dag ontmoet hij Margje. Zij, die alles heeft, alles kan, en alles wil om met Jaap oud te worden. Het maakt haar niet uit of ze niet kunnen uit eten, het maakt haar niet uit of ze niet op vakantie kan, het maakt haar niet uit dat Jaap een minimumloontje heeft… Haar antwoord: “Ik accepteer je zoals je bent met al je dingen die je hebt en niet hebt. Dat andere is maar materialisme! Datgene dat ik als enige van je vraag is je liefde naar mij!!! Ookal moeten we op een houtje bijten, als wij in ons hart naar elkaar maar rijk zijn! Aansluitend mijn gedicht naar jou……

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *