De natuur… het schreeuwt om alles!

De natuur, dat is de aarde! De aarde is het leven en het leven zijn de dieren en wij. Wij zijn diegenen die de rest kunnen redden of afbreken! Wij zijn zomer, herfst, winter en lente dat we kunnen herstellen of verder afbreken. Afbreken door te verschuiven en extremer te maken! Wat als wij onze nodige stoffen niet in ons lichaam krijgen? Dan gaan we net als de natuur hard gezegd kapot! De bomen, groen van bloei en kleur van dankbaarheid! Rozen, tulpen, maar ook andere kleurvolle planten en bloemen van de lente! Warmtevol voedend, net zoals met water en groeiend van vreugde! Wij, diegenen die de aarde veranderen geven ze sneeuw van kou en vorst! Wij, de mensen, laten ze met de steel hangen omdat ze niet lang meer hebben of al dood zijn… net zoals het ons straks gaat?!

“Wij, diegenen die de aarde veranderen geven ze sneeuw van kou en vorst!”

Kritisch, dat is wat het klinkt, maar misschien moeten we onze ogen écht eens open doen en met ons allen eens om ons heen kijken! Want wij willen toch ook een witte kerst en een heerlijk lange zomer met mooi weer en aangename zomerse temperaturen? Onze kinderen heerlijk aan het buitenspelen, voetballen of knoeien met water, en vooral met en naar elkaar! Nee, hun zomer wordt een combinatie van binnen en buiten! Buiten zoals net beschreven en binnen, middenin de zomer urenlang met games en TV terwijl de straten onderlopen en het onweer dondert en bliksemt! En het bos in de herfst, de paddenstoelen en andere prachtige verschijnselen, vergeet vooral die fantastische kleuren niet! Wij kappen en kappen maar zodat alles in de herfst nóg meer zwart-wit wordt, want het is voor veel mensen dé tijd om depressief te zijn… En de natuur zelf? Die gaat ons achteraan omdat het steeds kleiner wordt en meer tekorten krijgt!

“We mogen die fantastische kleuren niet vergeten!”

Wij, met ons gezonde verstand, staan op om nu eindelijk eens wat meer te doen aan ons klimaat! We verhogen sommige belastingen, terwijl we dit allemaal tientallen jaren, wát misschien wel honderd jaar geleden konden voorkomen! Alles en iedereen moet in 2050 volkomen groen zijn geswitcht en we krijgen nogal wat investeringen… bijvoorbeeld een elektrische auto of van het gas af?! Prachtig idee om te switchen, maar onze rekening switcht helaas niet mee! Dat is een ander verhaal, namelijk die van de kapitalisten! Stop de kapitalisten is wat ik op een spandoek zou willen kalken en vervolgens met een groen hesje er de straat mee op! Met mijn groene hesje zal ik binnen de kortste tijd weer thuis zijn of zonder bedoeling in een rel komen en in plaats naar huis te gaan ergens anders terecht komen. Er is namelijk niets te doen aan het grote virus van kapitalisten!

“We mogen allemaal switchen naar groen!”

De natuur, zo mooi en rechtvaardig, maar zéker ook streng! Daar waar we steeds vaker over de wegen kunnen kanoën en ook Nederland een Silicon Valley begint te worden als we het hebben over windhozen en zélfs tornado ‘s. Wij, de natuurbazen, die zonder na te denken een peuk op een kurkdroge grond gooien en vervolgens 112 mogen bellen omdat de boel in de fik staat! Het gevolg, vele hectaren bos is niet meer kleurrijk maar zwart van de as en ander verbrand natuurleven. Positief gezien kunnen we ook, zoals bewezen veel dingen weer aan de natuur overlaten, zoals wegen of snelwegen te laten vervallen omdat ze niet meer nodig zijn. Vele kilometers asfalt dat langzaam plaats maakt voor natuur, dus in plaats van grijs van het cement naar groen en kleur van bomen, planten en bloemen! En dat op die oude snelweg die sinds de jaren negentig niet meer open is!

“De natuur, mooi, rechtvaardig, maar ook streng!”

Wat we niet meer nodig hebben, ook aan gebouwen en industrie, of wat wij niet meer kunnen herstellen door rampen geven we wel of niet verplicht terug aan de natuur. Zij weet er altijd raad mee! Waar wij door radioactieve straling voor minstens tienduizend jaar niet meer kunnen leven kan de natuur volop tekeergaan om voor nieuw leven te zorgen. Leven in groen en kleur! Hier hoeft niets bang te zijn dat we er komen, want dat komt ons qua gezondheid duur te staan! De natuur is zindelijk, dát kun je wel opmaken in de schreeuw naar aandacht dóór deze natuur. Het laat van zich horen door extremer weer, genadeloos trekt het aan onze verzekering! Elk jaar miljoenen, misschien wel miljarden door ons eigen toedoen! We weten het wel, maar we zijn zo afhankelijk van de kapitalisten die liever geld dan natuur zien! Maar we zijn ondanks alles goed op weg door te streven naar een véél groenere toekomst. Wég met plastic lozen in de oceanen en zeeën, wég met plastic! Wélkom voor de door de natuur recyclebare verpakking en ander materiaal. Wélkom milieuvriendelijk, Byebye chemisch!

“De kapitalisten zien liever geld dan natuur, maar de échte mensen, zij willen wel!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *