Ruzie om niets, ruzie om alles!

Ruzie om niets, ruzie om alles, onbegrip komt overal voor, zélfs bij de mooiste mensen! Durf je te vragen wat de ander bedoelt, of laat je het in je gedachten ronddwalen tot de bom explodeert? “Had het me gezegd!” klinkt er en de deur wordt nog een seconde later voor je ogen dichtgesmeten! Een knal, zo hard dat de spullen in de vensterbank beginnen te schudden! Wie zegt mij dat je me nog kunt vergeven? Wil je me nog wel om je heen? Dit is de onzekerheid die nu door je heen dwaalt als alles nog zo pril is… Heb ik het verpest? Tjah, de negativiteit heeft je nog meer in zijn greep dan ooit tevoren! Of toch niet?!

Je hebt gekozen voor jezelf! Jij bent het er niet mee eens, maar wel erg jammer als je er te lang mee hebt rondgelopen. Dat hád wat subtieler gemogen! Werk je op deze manier juist niet aan je relatie of vriendschap? Nu heb je elkaar wél weer een stap beter leren kennen. Als er vrede wordt gesloten ben je juist samen rijker! En blijft het bij ruzie? Neem het jezelf dan niet kwalijk… Wij zijn allemaal mensen met onze fouten en moeten daarvan leren, hoe heftig het ook is! Het is zo makkelijk om ‘nooit meer’ te zeggen, maar de waarheid kent geen ‘nooit meer’ bij volwassen gedrag!

De grens wordt weleens overschreden, bij ons allemaal… Wat we dan zeggen of doen kan écht te ver gaan! Hier kan je zelf niet altijd wat aan doen, want emotie en gevoel is één ding, en gaat die balans eruit, dan knalt er wat! Onthoud één woord: “ verzoening”…… Het lijntje tussen mensen die bij elkaar passen wordt nooit helemaal doorgeknipt, hoe ingewikkeld het ook is, of hoe uitzichtloos het ook even lijkt. Samen ruziën, samen praten, en soms samen uithuilen! En… het belangrijkste, ervan leren! Wees subtieler en ‘behandel niet alles met de harde hand’…… Wees niet hard van bitterheid, maar redelijk uit liefde! Zie het gedicht!

1 reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *