Ben ik anders nu ik Christen ben?!

Beste lezer, als je mijn blog al wat langer volgt weet  je wellicht dat ik sinds nog niet heel lange tijd weer Christen ben. Maar betekent dat dat ik nu niets meer mag? Is TV kijken tegen de wil van God? Heb ik niets meer over mezelf te zeggen? Daar wil ik het in dit artikel met je over hebben. Want, als je het met mensen hebt over het geloof, bijvoorbeeld het Christen zijn dan kijken sommigen je aan van ‘je bent niet goed wijs’, God bestaat niet, wat een onzin! Sommigen halen het misbruik van de kerken erbij, maar is dat wel eerlijk? Natuurlijk is het heel makkelijk om dat te zeggen, maar dit soort ernstige situaties komt toch écht overal voor… Ook bij de niet gelovigen! Maar wat als je verder gaat in de vraag? Als je dat onderwerp van net eens aan de kant legt, wat is dan de reden? Ben je boos op God? Geloof je er niet in omdat je zoveel dingen niet weet? Je kunt dingen ook niet verklaren, en dát maakt het erg moeilijk inderdaad! Waarschijnlijk is je antwoord aansluitend met de vraag ‘waarom?!’ Waarom is er oorlog, waarom sterven mensen aan kanker, waarom krijg ik een hoop shit over me heen, etc.

“Wat als je verder gaat in de vraag ‘waarom geloof je niet?!”

Je wordt in je leven gestuurd en je krijgt handvatten waar je wat mee moet of kunt doen, helaas heb je ook met de niet leuke of niet fijne dingen te maken. Je leert, hoe hard het misschien ook klinkt tóch van dingen, en vaak wordt het je ook door anderen aangedaan! Je beseft het niet altijd meteen… Ook hiermee moet je er voor elkaar zijn, dat kan zijn een luisterend oor te zijn, of iemand ergens mee te helpen óf gewoon afleiding geven. Wij mensen hebben elkaar nodig, daarom leef je ook met ongeveer zeven miljard mensen op deze planeet! Wij, de mensen kunnen elkaar zoveel verlichten als we meer naar elkaar omkijken. Vragen heb ik als Christen zelfs nog, en ik probeer daar nog antwoorden op te zoeken, maar ook dat lukt niet altijd! Vaak komt dat op je pad heb ik ervaren nu ik bijvoorbeeld weer helder naar mijn verleden kan kijken. Ik heb altijd boosheid en verdriet gevoeld en wilde er niet ‘nuchter’ op terugkijken… Nu heb ik God en Jezus Christus, maar óók de Heilige Geest mogen ontvangen door simpel de blokkade, gemaakt door bitterheid, boosheid en veel verdriet in mezelf op te heffen… Mét hulp van anderen! Jezus en God leven in mijn hart!

“We hebben elkaar nodig, daarom leven we met ongeveer 7 miljard mensen op deze planeet”

Probeer ik van iedereen Christen te maken? Het antwoord is nee! Ik wil mensen niet dwingen… Mensen komen zelf wel als ze meer willen weten! Je kunt als Christen iemand een positief en subtiel duwtje in de rug geven. Iedereen weet dat hij of zij Christen kan worden, of natuurlijk een ander geloof, maar ik probeer altijd een nette positieve discussie op te starten als mensen met vragen komen of hulp nodig hebben. Je kunt altijd héél voorzichtig een balletje opgooien! Na één reactie weet je of iemand ernaar wil luisteren. En dan loop je er nog niet eens mee te koop! Ben je wel goed genoeg? Heb je zo ‘n ernstige zonde gedaan om niet Christen te kunnen worden? Zet dát uit je hoofd! Je bent een kind van God, en hij zal je altijd toelaten en vergeven! Vraag het hem met gebed, laat merken dat je serieus spijt hebt en vergeving nodig hebt! Hoe andere mensen er ook over denken, probeer dat aan de kant te leggen! Ook jij hebt recht om te mogen leven!

“Je mag altijd om vergiffenis vragen, ook jij hebt recht om te leven!”

Ik keek vroeger naar alle genres films en series, en daarbij hoorde ook horror. Ik keek minder naar drama of levensverhalen, en ik merk sinds mijn verandering naar het Christen zijn dat bijvoorbeeld horror plaats is gaan maken voor Christelijke films, drama en films met een waargebeurd verhaal. Natuurlijk zijn de bekende bioscooptitels nog steeds welkom! De TV eruit? Nee absoluut niet! Ik kijk gewoon NPO, RTL, SBS, Discovery en National Geographic. Daarnaast ben ik wél meer naar een Christelijke zender als Family 7 gaan kijken en op de radio wat maar meer Groot Nieuws Radio of Bright FM. 538, Radio 10 en Q-Music zijn nog steeds welkom!!! Alle popmuziek is nog steeds welkom en mijn Spotify playlist is naast Christelijke muziek nog steeds voorzien van popmuziek. En wat was de Zwarte Cross laatst toch fantastisch!!! Ik? Ik ben geen heilig boontje! Ik ben geen wandelende bijbel, en zéker geen buitenstaander van de leuke, misschien minder Christelijke dingen en activiteiten!

“Ik? Ik ben geen wandelende bijbel en ook geen heilig boontje!”

Verder… Ik ben voor het grootste deel gewoon mezelf, alleen met dat ‘Christelijk tintje, ook naar de buitenwereld’ erbij! Ik ga naar de kerk, ik bid en doe mee met andere Christelijke activiteiten of evenementen. Ook als niet Christen ben je bij mij welkom! Ook als je het niet over het geloof wilt hebben…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *