Wat als Jezus terugkeert?!

Beste lezer, heb jij je het weleens afgevraagd? Wát als ik mijn zonden moet verantwoorden naar Jezus? Op een dag waarbij je zoals elke dag wakker wordt en naar je werk gaat, of lekker aan het strand zit met dat glas bier en er opeens iets ongekends gebeurt… De lucht breekt open, letterlijk en figuurlijk! Het moment is daar, want we herkennen allemaal Jezus! Trouwens, diep in ons hart wisten we dat hij zou komen. De wereld van ‘het moeten leven als een machine’ en het uitoefenen van macht, en natuurlijk ook de mooie dingen waarin we goed zijn verandert opeens in een grote rampenbol! Ben jij diegene, zoals vele anderen die naar Jezus trekt of keer je hem de rug toe wordt de grootste vraag in je gedachte, want je gaat met de billen bloot!

“Diep in ons hart wisten we dat hij zou komen!”

God en Jezus is geen haat! Het geloof is geen straf, maar wél wordt gezegd ‘als je onze regels niet naleeft zal je branden in de hel!’ De wereld hier op aarde, de mensen, zij maken er een hel van! En die media, voorál die commerciële media op social media, radio en TV, hoe lekker is het om geloof af te kraken door alléén het misbruik en de oorlogen in beeld te brengen! Media, wat is het tegenwoordig?! Is het nog wel eerlijk bezig?! Want, godsdienst en geloof, heeft ook, net zoals bij alles een goede en kwade eigenschap! Die kwade eigenschap in het geloof en godsdienst, dat zijn wij!!! Wij zouden ons ervoor schamen, we vinden het gruwelijk om ons erbij aan te sluiten, want we zijn toch geen verkrachters?! Dat is wat ik laatst een keer te horen kreeg van iemand…

“Is de media nog wel eerlijk met zijn negativiteit?”

Als we nu eens alles zo met onze ‘gedachten is realiteitsbril’ zouden bekijken, dan is toch alles een zonde?! Nee, zover willen we niet gaan! We denken het zelf allemaal te kunnen oplossen en op onze eigen manier af te rekenen met de glorie die we nodig hebben! Als we er maar aan kunnen verdienen, als we er maar mee kunnen opvallen! We willen van materialisme en aandacht toch een spel maken, en daarbij is geloof en godsdienst een hinder… Want je wordt geconfronteerd met de dingen die het er écht toe doen. De levensboodschap waar je zoveel uit kunt halen, en de kracht van de heilige geest… Is dat de glorie die je kunt krijgen niet waard? Want tjah… ik moet er bijhoren! Daar past het geloof niet bij, want ik moet vooral niet ‘vaag zijn’ en ‘raar zijn’…

“Op onze eigen manier af te rekenen met de glorie die we nodig hebben…”

Ikke, ikke, beste lezer, dat is het belangrijkste voor veel mensen! Als ik er maar beter door word, oneindig! Altijd ontevreden en omsingeld door materialisme en macht die je denkt uit te kunnen oefenen kom je niet naar voren met je échte ik! Volhouden doe je met eerlijkheid, in elkaar zakken doe je met toneelspel in deze situatie, want je wilde er graag bij horen. Hoeveel zonden heb je op je bordje met je aandacht?! Missie niet geslaagd? Wij, Christenen, zijn niet perfect, maar van oorsprong ook liefhebbend, zoals veel mensen! Wij haten niet, wij slaan en schoppen niet, wij zetten de deur open voor een ieder! Iedereen is voor ons gelijk, er is geen ‘beter’ of ‘slechter’ persoon! Wij, Christenen, wij zijn volgelingen van onze heer! Iedereen mag zich aansluiten!

“Volhouden doe je met eerlijkheid, in elkaar zakken doe je met toneelspel”

Liefhebben, écht liefhebben met die omsingeling van materialisme en ‘nepheid’! Liefde zonder brandend vlammetje, waarmee voed je het? Kan niet zal je antwoord heel snel zijn. Bouwen kun je er niet op, en de zonde die je tegemoet komt, is het dat je waard? Je kunt zo snel alles en iedereen kwijtraken omdat óók bij de ander iets ontbreekt wat alleen maar sterker wordt… Bij de één zijn we uitgekeken, op naar de ander! En door en door en door… Totdat het stopt… Wees geen heilig boontje! Want je mag genieten en een keer gezellig met elkaar ‘doorslaan’, maar dan met respect! Wij Christenen zijn niet saai! En komt het moment van terugkeer van Jezus? Waarbij alles anders wordt dan je bent gewent, maar zo prachtig mooi! Vertrouw dan op ons! Wij pakken je op… Ookal geloof je het niet, ookal ben je boos, ookal haat je het geloof? Wat heb je eigenlijk te verliezen?!

“Wees geen heilig boontje! Want je mag genieten”

1 reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *