Het is je leven!

Eén grote puinhoop, dat kan je leven zomaar zijn. Eerst had je alles, maar nu is alles weg en heb je niets meer! Een enorme gebeurtenis met behoorlijke impact, het kan je leven enorm overhoop halen waardoor je het niet meer ziet zitten. Je hebt er misschien helemaal geen zin meer in! Je kunt het financieel misschien niet meer opbrengen en alle leuke activiteiten van mensen om je heen gaan aan je voorbij. Je staat op een punt, dáár waar je niet verder kunt. Je blijft staan omdat je denkt dat je leven voorbij is. Het is nog (even) uitzingen totdat je je laatste adem uitblaast in je aardse leven…

De tering gaat naar de nering, alles blijft maar zoals het is omdat het je financieel niet meezit. Voor altijd minimum? Misschien nog minder? Niet meer op vakantie kunnen of niets extra ‘s? Daarnaast staat dat je eenzamer en eenzamer wordt… Niemand die je ziet staan, tenminste, dat dénk je! Want je stelt toch niets voor? Wát heb je iemand tegenwoordig te vertellen? Alleen maar ‘gezeur over ziekte’ of ‘gezeur over trauma’, of ‘gezeur over die impact wat je leven heeft gemaakt zoals het nu is?’. Je bent boos, boos op alles, want het is je maar overkomen! Wat is dit voor klotewereld?!

“Je staat op een punt waarbij het lijkt dat je niet meer verder kan”

De sleutel van je huis, kijk er eens goed naar en bedenk je eens, waar kan ik die sleutel nog meer voor gebruiken? Door alle bitterheid, woede en verdriet… zie je in de mist en / of zwaar bewolkte kapotte wereld van jezelf nergens een lichtpuntje? Nergens een plek waar je met je eigen sleutel een andere sleutel kunt krijgen om een andere deur te openen? Een intense deur die je weer doet lopen en een ontdekkingsreis doet maken, die niet altijd even makkelijk is, maar je toch weer nieuwe dingen laat zien waar je mee aan de slag kunt? Dingen voor herstel en tóch te komen waar je graag zou willen zijn? Of gewoon een totaal nieuw leven waar je misschien nog gelukkiger zal zijn dan eerst?

Nieuwe dingen, na misschien een hele lange tijd, het is wennen! Vreemd om positief te mogen zijn en verdriet te mogen loslaten. Een ervaring die je bang maakt om weer te worden beschadigd, maar aan de andere kant ook heel erg fijn voelt! Twijfels of je de dingen wel goed doet? Zeg ik geen verkeerde dingen tegen mensen? Beledig ik ze niet op één of andere manier? Je wordt even gek van jezelf en je zoekt bevestiging dat je het allemaal hartstikke goed doet! Wil je het zelf geloven? Het mag! Je mag jezelf zijn en jezelf absoluut laten zien in de samenleving! Sta er boven wat anderen zeggen en accepteer de helpende hand van God! Laat hém de twijfel, dus de Satan die je probeert terug te gooien van je weg slaan!

“De angst om weer te worden beschadigd, die is zo groot…

De nieuwe weg, nu helemaal vrij om verder te groeien in je leven! Dát wat je mist komt alsnog weer op je pad, maar misschien op een andere manier. De liefde en warmte van nieuwe mensen om je heen, en misschien nog een paar oude! Dát wat je zolang hebt gemist! En natuurlijk, de liefde van een partner… ooit gedacht dat het ooit nog eens goed zou komen? Zie je liefde daar eens staan! De liefde die glinstert met een voor altijd brandende kaars, alleen voor jou! Die knuffel die je nooit meer zou krijgen, maar nu toch weer! En het allerbelangrijkste… de liefde voor jezelf! Lekker he?! Waar sta je in het leven met je vizier op heden en de toekomst, en de mooie dingen van vroeger? Wat kun je ermee doen? Wie kun je er gelukkig mee maken en waar kun je aan bouwen voor jezelf?

Je kunt weer bidden en danken, want God leeft weer in je hart! Je hebt hem ooit verlaten, maar hij jou niet! Kijk eens naar boven, naar de sterren! Laat merken dat je het soms erg moeilijk vindt… Antwoorden krijg je! De kleinste dingetjes waar je normaal niet bij na had gedacht kunnen al een waardevolle boodschap zijn! Die kleine dingetjes waar je overheen liep… hoe zij de kleur in je leven nog krachtiger kunnen maken. Luister goed naar alles wat voor je is bedoeld, en kijk eens om je heen op deze prachtige wereld! Tenslotte… De mensen die nieuw zijn in je leven, of misschien zijn overgebleven uit je vorig leven, zij begrijpen je en zullen je altijd bijstaan daar waar nodig! Schaam je niet en stel jezelf open. Vertel in voor en tegenspoed!

“Geef om jezelf, dát is een sleutel naar meer!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *