Het kerkje op de hei

Daar in de verte, op die heuvel staat een klein kerkje. Het lijkt verlaten, maar tóch brandt er elke avond licht… Het nodigt je op afstand uit om binnen te komen. Het kerkje dat ondanks zijn ‘eenzaam bestaan’ altijd zijn kleur behoudt, schoon is en met zijn uitstraling alles en iedereen omarmt. Het is voor de één moeilijk, voor de ander prettig om een stap te zetten in het gebouwtje. Boos, verdrietig, vernederd, eenzaam… Het staat bij je om je welkom te heten voor liefde en genezing. Wees niet bang… iedereen is er weer uitgekomen! Met een lach en een knuffel, opluchting en rust, verbondenheid en liefde, zélfs voor het leven! Vrij om te mogen genieten!

De eerste stap die in het kerkje wordt gezet, een eerste stap naar een geloof! Geloven in God, maar ook in jezelf! Een aantal kaarsjes en kandelaren die de sfeer bepalen. Het kaarsje dat je voor iemand kunt aansteken, maar ook kan worden aangestoken voor jou… De vlammen die nooit zullen doven, want gelukkig geven we het aan elkaar door! Brandt je vlammetje nog in je hart maar dreigt het te doven? Om wat voor reden dan ook? Je bent een kind van God en dat zal altijd zo blijven! Hij zal de vlam weer doen branden, maar sta ervoor open! Dát is het enige wat van je wordt gevraagd…… De traan die bij je valt is een traan voor God! Hij ziet het en antwoordt…

Je eerste ‘dankbare voetje’, een voetje dat de rest van je lichaam rechtzet! Dankbaar zijn omdat je bent geholpen, omdat je het zo goed hebt of dankbaar voor je kleine wondertje! De voet die binnen staat met een boodschap, een duidelijke door je hele lichaam naar boven! De boodschap van omhelzing naar jezelf en God! Dankbaarheid voor nieuwe contacten, bijzondere contacten op het aardse, mensen waar je wat aan hebt! Mensen waar je mag zijn wie je bent. Niemand die van je zal opkijken als je het even niet meer ziet zitten, juist die ene opmerking plaatst waar iedereen om lacht! Het kerkje, hoe klein het ook is waar je alleen of samen ondersteuning kunt krijgen of vragen om hulp! Samen handen kunt vouwen of naar boven kunt kijken als je het niet meer snapt…

Het kerkje daar op dat heuveltje, een zó wonderbaarlijk gebouwtje, áls je het maar wilt zien! Een plek waar je veilig bent in God ‘s handen en omarmd wordt door de steun van een ieder om je heen! Aards of vanuit de Heilige Geest… Ookal geloof je er niet in, dan nóg ben je welkom! Een plek van waaruit je in je hele leven mag meenemen dat je bijzonder bent zoals je bent en dat je bent gewenst op deze wereld! Eén voor samen, samen geliefd en overheersend van warmte en liefde! Dát is geloven in jezelf en elkaar met een dikke vette knipoog! En zonden? Die worden vergeven… hoe erg je ook zou zijn of hoeveel spijt je hebt van iets héél kleins! Het kerkje, een plek van nieuwe lucht! Zie je het lampje weer branden in het kerkje? Volg het licht en treed binnen! Je bent welkom en je zal geen spijt krijgen……

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *