Momentje complimentje

Heyyy!!! Een schouderklopje volgt en ‘super bedankt, het is écht gaaf!’ maakt het dat je dag niet meer stuk kan! Het is gewoon bijzonder om een compliment te krijgen, wát het ook is. Sta jij er weleens bij stil? Doen we dit genoeg of mag het een beetje meer zijn?… Hoe kijk jij er tegenover naar jezelf? Ben je zover om de uitdaging aan te gaan om niet alleen zakelijk complimenten te geven, maar ook daarbuiten? Bijvoorbeeld over iemands kleding? Of dat gave lied dat je collega heeft aanstaan? De verdere vraag die volgt en vervolgens het antwoord ‘lekkere smaak voor muziek heb je!’… Het zijn de kleine dingetjes die het hem doen…

“Sta jij weleens stil bij complimenten?”

Je komt ’s morgens op je werkplek en er staat een heerlijk bakkie koffie klaar, vervolgens komt je collega bij je en bedankt je voor het fijne gesprek omdat hij het even niet zag zitten. Je hoort graag hoe het is gegaan, en het blijkt goed te zijn uitgepakt. De rust stroomt door hem of haar heen en samen praten jullie bij. Je krijgt te horen dat je écht een ‘toffe gast’ bent en je hart op de goede plek zit. Je raakt misschien een beetje in verlegenheid maar wel ‘fijne verlegenheid’ om het zo even te zeggen. Je kent je collega tot voorkort alleen maar op een zakelijke manier met af en toe die praatjes over sport of een hobby. Nu is opeens alles anders…… Positief anders!

“Verlegen, maar wel prettig verlegen!”

Elke vrijdag een ‘momentje complimentje’ invoeren, misschien helemaal zo gek nog niet! Samen de afgelopen week doornemen en elkaar het weekend insturen met een ‘big smile op elkaars gezicht’. Gaan we verder dan alleen het compliment? Hoe bedoel je dat? Zou je je afvragen, nou… verder advies geven? Ben je dan bemoeizuchtig of ervaart men het juist als (meer) betrokken? Helemaal uit de brand geholpen of is het een geniaal idee van je om het plannetje ‘nog groter’ te maken. Het ligt er natuurlijk aan hoe je het vervolggesprek aangaat… Als je mij zou vragen of er vriendschappen uit complimenten kunnen komen? Dan zou mijn antwoord ‘dat is mogelijk’ zijn maar houd het nuchter! Grenzen zijn er om niet overschreden te worden, of toch wel in dit geval?! Als we naar het totaalbeeld kijken… kunnen we van het woord compliment iets groots maken, dat is ongelofelijk toch?!

“Momentje complimentje, prettig weekendje!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *