Dat bericht…

Het is vanaf vandaag zover (voor veel jongeren)… Het is erop of eronder! Een jaar goed geschoten, of een jaar mis… Gezellig met je klasgenoten mee naar het nieuwe jaar, met dezelfde vrienden en vriendinnen mee… En je grote liefde? Ach… je moet er even niet aan denken dat je blijft zitten en zij wél verder gaat. Een beslissend moment waarbij je nieuwe dingen gaat leren, of het oude opnieuw gaat ‘vernieuwen’… Wordt 2020 jouw topjaar of een jaar om te herstellen? Vakantie op Ibiza of een week herkansingen doen met 30 graden op school? Verdraaid… waarom heb ik nog niets gehoord?! Of pfff… laat het alsjeblieft vier uur worden, dan kan ik de vlag uithangen! Je hart klopt dubbel zo hard, en de telefoon smelt bijna weg in je hand……

Daar komt dan dat verlossende of teleurstellende telefoontje… er begint wat te trillen en de beltoon volgt! Je neemt de telefoon op en er wordt met een blije stem gezegd… gefeliciteerd!!! Je bent geslaagd…… Je krijgt de totale uitslag te horen en voor je het weet struikel je over je eigen vlaggenstok! Uiteindelijk hangt je vlag te wapperen met je schooltas eraan! Je belt iedereen rond en vertelt ze het goeie nieuws… En je vriendinnetje, die bespringt je! Want, jullie zijn samen geslaagd…… Een vakantie om niet te vergeten, zoals gezegd naar Ibiza en een schoolperiode afronden en je richten op je opleiding richting je werk en… beginnen aan je weg naar volwassenheid!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *