Het lief en leed kaarsje

Het lief en leed kaarsje… geef het aan elkaar door! Pak het van de kandelaar, of ie nu klein is of groot, dat maakt niet uit! Als het maar een brandend(e) kaars(je) is…… Het is Pinksteren, en daarbij herdenken we, en vieren we de komst van de Heilige Geest. De geest die een directe verbinding is met God en Jezus, en alle andere pracht vanuit de hemel! Hoe hemels het ook is, er bestaat ook leed… De Heilige Geest, hij is de geest die samen met God en Jezus het leed van je kan wegnemen of verlichten, maar is het allemaal wel zo simpel om erin te geloven? Het antwoord daarop is nee! Ben je een zondaar als je er niet in gelooft? Of het toelaat? Ook daarvoor geldt “nee!”! Niet naar mijn mening, want als je voor jezelf goed bent én voor elkaar, wat heb je dan te vrezen?…

“De Heilige Geest, een directe verbinding met het hemelse”

We hebben allemaal een mening klaarliggen over het geloof, de één zegt ‘dan ga je naar de verdoemenis’, en de ander heeft een mening zoals ik die heb. Ik, een ‘Christen’ die gelooft in ‘doe maar normaal, want dan doe je al gek genoeg zoals je mag zijn’ heb niet zoveel regels, want daar zou ik hoofdpijn van krijgen. Zowel lichamelijk als psychisch! Wél zijn er normen en waarden, en mijn hart staat open voor God, Jezus, dús ook de Heilige Geest. Ik bid en ik sta stil bij de wereld waarin we leven. Het goede en het foute… Hoe mede Christenen over mij denken? Daar trek ik me niet zoveel meer van aan… De kaars die ik doorgegeven heb, die brandt voor iedereen, dus ook voor mij. Het vlammetje swingt, want het straalt liefde en warmte uit, nét zoals je welkom bent op deze aarde onder de mensen én natuurlijk ook bij het geloof!

“De kaars die ik doorgegeven heb brandt voor iedereen!”

Leg je verdriet neer, blijf er niet alleen mee rondlopen, maar leg het neer bij je dierbaren die er altijd voor je zijn.  Stop het daarna in een tas en gooi het omhoog! Heer… hier heeft u mijn tas met al mijn problemen… zoek het effe lekker uit!!! Hij zal je begeleiden, hoe moeilijk het ook is, maar het kaarsje zal altijd blijven branden, ookal voel je het zelf niet. Respectloos zal dit kunnen klinken, maar boos zijn op God is niet verboden! Net zoals je soms boos kunt zijn op je vader mag je ook weleens flink snauwen op God, je hemelse vader! Hij, Jezus en de Heilige Geest hoort alles en zal je helpen de weg verder te bewandelen die voor je is uitgestippeld. Het kaarsje, steek hem eens gewoon aan als je thuis bent, of steek er meerdere aan! Wat vind je van het kaarslicht? Is het niet schitterend? Dát is nou het warme vuur van het goddelijk licht!

“Hier zijn al mijn problemen, Heer, Zoek het effe lekker uit!”

En, vergeet niet… wees ook dankbaar! Laat je hart spreken en dank voor het mooie dat je wél hebt. Wees dankbaar voor jezelf, en voor de ander! Laat het kaarsje branden voor jezelf, én voor de ander! Zet je hart open naar die ander, in voor en tegenspoed! Fijne Pinksterdagen 😉

“Wees ook dankbaar voor de ander, én steek een kaarsje niet alleen voor jezelf aan!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *