Wat geeft mij de zin om te schrijven?

Beste lezer, je ziet op deze blog vaak verhalen, gedichten, columns en andere artikelen van me voorbij komen, daarom is het ook mijn blog nietwaar?! Maar waarom doe ik dit?! Ik ben iemand die met beide voeten op de grond sta en dondersgoed weet wat er op de wereld gaande is. Daarnaast vind ik het heerlijk om mijn fantasie te laten leven. Je eigen creativiteit speelt ook in je fantasie, en als je dat met je échte leven combineert dan geeft dat een mooi en waardevol resultaat. Sinds een goede twee jaar schrijf ik gedichten, verhalen en sinds kort ook culumn ‘s. Wist ik veel dat ik het kon?! Op een gegeven moment heb ik eens in Word wat uitgetikt en daar was het! Het resultaat.

“Ik vind het heerlijk om mijn fantasie te laten leven”

Van kinds af aan was ik al wel creatief en liet ik mijn fantasie (meer) leven. Eén van de dingen waren altijd in mijn gedachten ‘Wat ga ik nu eens bedenken’? Daar kwam vaak wel wat uit, maar soms liep ik ook gigantisch met m ‘n kop tegen de muur… Tekenen was altijd iets dat ik graag deed, zo hadden we een schoolvak dat heette ‘beeldende vorming’ en ik weet nog dat ik daar goede cijfers voor haalde. Toen deden we nog alles met kleurpotloden, potloden en gum. Ik denk dat ik door m ‘n verleden heel veel dingen in mezelf blokkeerde, zoals het dichten en verhalen schrijven. Ik werd toch altijd uitgelachen?! Nouja dat dacht ik! Thanks 40 musketeers! 🙁

“Ik liep ook weleens met m ‘n kop tegen de muur…”

Ik schaam me er nu absoluut niet meer voor, wat ik ook bedenk! Of het nu liefde of drama is, of dat het een verdrietig gedicht is, het is iets dat mensen van me accepteren, en anders moeten ze het simpelweg niet lezen! Ik ben wie ik ben, en dit is één van mijn dingen die erbij horen! Zonder schrijven, dichten en grafische creativiteit ben ik niet compleet… Waarom probeer je het zelf niet eens? Het hoeft je niets te kosten, behalve wat van je tijd! 😉 Ben ik een beelddenker? Oh ja, absoluut! Wat ik ook denk, ik kan het altijd uittekenen! Als ik om me heen kijk is er bijna altijd wel iets waar ik over kan schrijven of dichten. Ik schrijf ook vaak over wat er in me omgaat, leuk of niet leuk… dit is ook een enorme therapie voor me geweest. Natuurlijk publiceer ik niet álles wat er in me omgaat, want ook ik heb m ‘n grenzen.

“Ik schaam me niet voor wat ik doe! Ik raad je aan om het zelf eens te proberen!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *