Het leenstelsel…

Het leenstelsel, momenteel weer een gesprek van de dag! Moet ie blijven of verdwijnen? Daar gaat het opnieuw om… Om intelligenter en ‘waardevoller’ te worden moet je lenen tot je 50ste of nog ouder, daar draait om. Wie ooit heeft gezegd dat studeren voor de armen of minder bedeelden onmogelijk wordt zal weleens gelijk kunnen krijgen. Waarom hebben zij dat recht niet?! Waar halen ze die tienduizenden euro ‘s vandaan om op tijd van de lening af te komen? Of om er überhaupt vanaf te komen. Is dit geen discriminatie? Minder bedeelden of armen maar meteen wegstoppen in de bijstand? En hoe zit het met de rechten van deze mensen, hebben zij niet het recht op een leven waarbij ze het uiterste uit hunzelf kunnen halen?

“Je moet rijk zijn om te kunnen studeren, of rijke ouders hebben!”

Nee, ook hierin wordt het voor een bepaalde doelgroep weer (haast) onmogelijk gemaakt door dit kabinet om ‘er sterker’ uit te komen door zich goed te kunnen laten zien in de maatschappij. Hoe zit het straks met het aantal bijstandsuitkeringen, kunnen die wel betaald worden over tien of twintig jaar? We zullen toch een keer met een nieuwe generatie te maken krijgen die de taken van de mensen van nu moeten overnemen. De kloof, al eens eerder over geschreven wordt steeds groter tussen laag en hoog opgeleid. Pappie en mammie die de opleiding betalen? Ik dénk dat we die tijd wel hebben gehad… We leven niet meer in de jaren tachtig en negentig!

“Hoe zit het met onze nieuwe generatie? Pappie en mammie maar betalen?”

Weet ik het beter? Misschien wel, misschien niet! Daar kunnen meningen over dit onderwerp in verschillen. Maar… als ik hoor dat dit kabinet beloftes weer niet nakomt met het doel van dit leenstelsel, dan zeg ik één ding… Aftreden!!! Valse beloftes maken geen gezond Nederland! Misschien wordt het tijd voor een andere wind over Nederland! Een sociale en eerlijk verdeelde wind. We willen over tien of twintig jaar toch ook nog goede voorzieningen in ons kleine kikkerlandje?! En zelfs met sommige dingen weer beter?

“Valse beloftes maken geen gezond Nederland!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *