De lach stelt zich voor

De lach… een verschijning waar toch iedereen blij van wordt? De lach van humor, schuine moppen, bloopers, of dat sneeuwballengevecht waarbij je ‘raak gooit’! De lach… dat kan ook een flirt zijn, of de knuffel die veel voor je betekent. De lach bij het ‘ja-woord’ of de lach ter nagedachtenis van… De lach als dank van dat heerlijke kopje koffie of thee van je collega. Een lach laat zien dat je gewaardeerd wordt en anders positief wordt benaderd. Laten we dit keer de herkenbare negatieve lach even opzij leggen!

De lach van eerste ontmoeting, met als gevolg de vlinders die in je buik fladderen, is dat niet helemaal compleet tijdens de lente? Daar waar de vogeltjes om je heen zingen en de zon met zijn prachtig blauwe lucht verwarmen? Zowel sfeer als temperatuur. De lach bij nieuw leven, bij de geboorte waarbij je zoon of dochter zijn of haar eerste lach laat zien nadat hij of zij alles bij elkaar heeft geschreeuwd. Acceptatie na het in liefde te zijn ontvangen door pa en ma! De lach is één van de weinige dingen die we niet hoeven te leren, iedereen kent het!

De lach in de achtbaan, dezelfde achtbaan die je alle kanten opgooit en zelfs bij veel achtbanen over de kop gooit. De schreeuw van pret, maar in het échte leven valt er in dezelfde ‘rollercoaster’ ook wel een traan, soms meerdere, soms heel veel! Maar hoe het ook afloopt, ookal lijkt het misschien nooit goed te komen, uiteindelijk eindigt het met een lach… Een lach van terugkijken met wat je hebt overwonnen, behaald, misschien met veel moeite, of de ontmoeting die onmogelijk leek, maar jullie nu toch samen aan het altaar staan!

De lach, die je bij je huisdier krijgt als hij je een likje over de neus geeft of die gave foto of selfie waar je samen opstaat. Je ligt dubbel door dat rare bekkie of juist dat schattige koppie. Hoe de lach ook komt, wees er zuinig op! Ookal zijn ze oneindig beschikbaar, gebruik het positief!

“De lach… één van de dingen die we niet hoeven te leren!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *