Ergens gaat er een deur open

Beste lezer, misschien heb je het weleens gehoord. “Ergens gaat er een deur open”, en juist op de plek waar je het misschien niet verwacht. Je wilt zo graag de liefde van je leven ontmoeten, maar het gebeurt maar niet. Wát je ook probeert, het lukt niet! Waar zit mijn probleem? Dat is wat veel mensen zich afvragen. “Ik ben niet aantrekkelijk, is de negatieve gedachte, met een gevoel daarbij van duisternis! De pijn in je hart, de kou in je lichaam, ookal is het buiten 27 graden met een zonnetje. Jij mag er niet zijn, en niets of niemand is goed voor je!

Je doet je werk niet goed, tenminste dat is wat je denkt… Je gaat nooit hogerop in je functie en je wordt maar een beetje gewaardeerd als ‘het moet maar’… Vind je jezelf een zielenpiet? Kun je niets meer dan dat? Het zal wel niet, want anders had ik die hogere functie wel gehad. En ach… ik pas niet bij de club, want ik ben minder waard dan ‘die ander’… De duisternis, en de pijn in je hart, bovenop de eerste alinea… De kou die nog kouder wordt, omdat het er nu eenmaal bij hoort!

Waarom overkomt me dit altijd? Ik laat altijd alles vallen, of ik struikel over kabels heen, want ik ben zo ontzettend zenuwachtig! Op één of andere manier voel ik me niet thuis bij die mensen, omdat ze altijd maar naar me kijken alsof ik een nietsnut ben… En juist in de donkere ruimte met de beamer en het scherm valt de koffie en de koekjes op de grond… Nog meer duisternis, maar nu uit de eerste en tweede alinea… De kou die voor vorst zorgt. Vorst waardoor je verbitterd!

Maar wat als er nu een deurtje open gaat? Uit dat deurtje komen mensen… Mensen die jou begrijpen… Mensen die je waarderen en waarmee je samen door het leven kunt! De gesprekken die eindeloos duren en waarbij je elkaar ondersteunt door te luisteren, de arm om elkaar heen te slaan en de ‘welgemeende knuffel’…… De mensen die je genezen! Duisternis dat overgaat in licht, vorst van bitterheid dat overgaat in warmte van liefde! De pijn in je hart dat verlicht wordt en uiteindelijk misschien zelfs helemaal verdwijnt. Je kunt je leven weer aan! Mensen die van jou houden en jij van op aan kunt!

Het deurtje die de donkere deur, op wat voor manier je er ook in terecht bent gekomen, keihard dichtslaat en je een lading met bescherming meegeeft! Helaas kennen we allemaal onze ups en downs, maar de lading maakt het te verdragen. Geloof je in jezelf? Dan kun je geloven in positiviteit! Want je kunt alleen je weg verder bewandelen met positiviteit…… De lach die langzaam weer verschijnt en uiteindelijk je leven weer kleur geeft! De donkere wolken worden weer blauwe lucht en zon! En, wat doen mensen toch opeens anders tegen je… “positief anders!!!” Ze kijken graag naar je en zoeken je op…… En de levenspartner? De liefde van je leven? Die krijgt toegang, toegang naar jouw hart!

“Ergens gaat er een deur met goeds open die een andere deur dichtslaat!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *