Wij vieren feest! Of toch niet helemaal?…

Pasen, dat kent iedereen! Weten we met z ‘n allen dat Jezus aan het kruis is gehangen en met Pasen weer is opgestaan? En weten we met ons allen ook dat Jezus voor óns is gestorven? Voor onze zonden? De zonden die wij als mensen begaan om er beter van te worden? Geld, macht of onmacht? Waar blijven de kleine dingetjes in ons leven? De hele bijzondere dingetjes buiten die ‘cliché’ behoefte om materialisme? Hebben we het ervoor over om uiteindelijk een negatieve tsunami over ons heen te krijgen? Een burn-out, depressie of overspannenheid? Moet dat ten koste gaan van of voor een ander? De één z’ n brood is de ander z ‘n dood! (een bekend gezegde)

We vieren feest vanwege onze vrijheid, maar mensen, dat is toch niet zo vanzelfsprekend? Plekken waar Christenen worden onthoofd of waar Islamitische gelovigen worden buitengesloten of erger… Ook daarvoor is Jezus voor óns gestorven! Wij mensen, zijn absoluut niet perfect, en we kunnen soms nog gemener zijn dan sommige beesten. Terwijl we toch als lief klein baby ‘tje worden geboren. Zó onschuldig, zó ongeschaad… We willen altijd ergens bij horen, en dat is ook de bedoeling in het leven, maar ten koste van??? Een partij die kiest voor haat? Of een secte? Vaak om één of ander lul-verhaal? Ja, beste lezer, hiervoor is Jezus ook gestorven!

“Ook daarvoor is Jezus voor ons gestorven!”

Jezus komt terug, dat staat ook in de bijbel, en wanneer? Dat is voor iedereen een raadsel. Hoe herkennen we hem? Men zegt dat dat vanzelf gebeurt als we hem accepteren in ons hart! Net als God en de heilige geest. Waar vinden we hem? Ook dát is een kwestie van vertrouwen hebben. En dat is moeilijk, soms behoorlijk moeilijk, en soms denken we wel, onmogelijk als ons iets ingrijpends gebeurt wat ons leven volledig stil legt. Soms moeten we dingen doorstaan om sterker te worden, en dat voelt als een zwaard door je hart! Of een gevoel dat je keel dicht wordt geknepen, maar als je nu mijn ervaring eens leest over de Alpha cursus? Klik hier om het te lezen! Ik hoop dat het je (een beetje) helpt!

Sta eens stil dat wij hier mogen genieten van de vrijheid in ons land, en dat we eens de wat kleinere dingen mogen waarderen en deze zijn nog véél meer waard dan alleen maar je materialisme te laten zien. Daar haal je geen waardering van anderen uit! Sta in de mensen als ‘jezelf’! en stel je gerust maar eens kwetsbaar op bij je ‘soortgenoten’ waar je het zo goed mee kunt vinden. Je komt er snel genoeg achter of je iemand kunt vertrouwen voor je hieraan begint! Dat is iets wat ik ook heb geleerd op de Alpha cursus. Kwetsbaarder opstellen geneest! Pak gerust een kilo paaseieren, maar sta eens stil bij de oorsprong van het paasfeest. Rijden jullie in de prachtlente langs de tulpen of wandelen we langs het strand? Geniet ervan! Staat de BBQ aan? Drink gerust een pilsje en maak het gezellig, want ook dit is geen zonde! Fijne Pasen toegewenst!

“Vier Pasen, maar zie het eens van twee kanten!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *