Het sneeuwvlokje op de narcis

Afgelopen weekend en vandaag waren prachtige lentedagen van temperaturen rond de twintig graden, maar waar hoor ik nu? Eind van de week wordt het nog geen tien graden op wat plekken en er is kans op sneeuw. Waar gaat het heen allemaal? Gaan we in de toekomst de BBQ opzetten terwijl we de winterjas aanhebben? De prachtig fluitende vogeltjes die dood van het dak vallen omdat we van die omslagen krijgen… Klimaatverandering?

De aarde die verder van de zon staat? Vertel het me maar eens… er zijn zoveel beweringen. Het komt erop neer dat de handschoenen en winterjas nog mag blijven hangen. Maart roert z ‘n staart, April doet wat ie wil, en pas in Mei leggen alle vogels een ei, dat zijn gezegdes die steeds meer waarheid gaan krijgen!

“Klimaatverandering? Nee joh!”

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *