Geneest God?

Geneest God? Dat is een behoorlijk discutabel onderwerp omdat we nooit weten of God ons nu wél of niet geneest. Je hoort de meest nare verhalen over bijvoorbeeld kanker, psychische problemen of zelfs overlijden. Waarom?! Dat is een vraag waar iedereen mee rondloopt die hier dichtbij staat of het zelf heeft meegemaakt. Een onschuldig mens die keihard uit het leven wordt gerukt, wat is daar nu eerlijk aan… Ik geloof niet in een God die willekeurig iemand uitkiest om zijn of haar leven te redden of om een hele kring mensen in rouw te brengen of kapot te maken! Die God??? Laat me niet lachen… Dit is wat veel mensen over deze God zeggen of vertellen. In hun ogen de ‘zogenaamde God’.

Ondanks alle ellende en verdriet gebeuren er ook wél mooie dingen. Ik maak het met eigen ogen mee bij mensen om me heen en ook bij mezelf! Sinds ik ‘God weer heb kunnen toelaten’ in mijn leven merk ik dat hij nog nooit zo dichtbij is geweest. Ik heb een erg zware en vervelende tijd achter de rug, wat me mijn eigenwaarde heeft gekost en me enorm in een negatieve spiraal heeft getrokken. Jarenlang! Het heeft me depressief gemaakt, en dat is allemaal nog veel verder gegaan. (wil je meer lezen, lees dan mijn verhaal ‘van de kaart geveegd’) Ik voelde me verlaten en liep altijd met de gedachte rond “er is toch niemand die me mag…” en “wat heb ik een ander te geven?” (terwijl je diep in je hart weet dat het anders is) Tóch is er een genezing op gang gekomen, want ik heb m ’n eigenwaarde terug en de depressie is verdwenen!

“Wat is dat voor God? Aan de ene kant is hij genadeloos en aan de andere kant beurt hij je op!”

Begin dit jaar ben ik begonnen met de Alpha cursus, en daarbij heb ik veel geleerd over het ‘vergeven’ van God. Tóch gaat het niet allemaal ‘pats boem meteen!’ Het duurt even voordat je die transformatie hebt gemaakt, en natuurlijk is het niet bij iedereen om dezelfde reden dan bij mij dat men die cursus volgt. Samen met anderen, van allerlei achtergronden, ga je een cursus beginnen met het doel om God toe te kunnen laten in je leven en wie weet een grote verandering in je leven. Je wordt (opnieuw) voorgesteld aan God! Vooral sinds het Alpha-weekend is er veel veranderd in m ’n gevoel. God is weer welkom, het deurtje stond open en hij kwam! Ik kan weer wijd de wereld inkijken met enthousiasme, en het verdriet en bitterheid in me is verdwenen! Aanvullend: ik heb het een plaats kunnen geven. Klinkt het raar dat het wennen voor me is om alles weer in positiviteit te kunnen zien? Soms word ik er een beetje bang van! Wel, ik laat het over me heen komen en ik pak met beide handen aan wat er, soms ook aan kleine dingetjes nu wél op mijn pad komt.

Het is allemaal best vreemd, ookal ben ik Christen, ik zit ook met al die vragen die jullie je afvragen. Het één zou ik antwoord op kunnen geven, het ander niet… Dat ik je dit bericht schrijf vind ik ook een beetje ‘spannend’ want ik weet niet hoe jij als lezer erop zal reageren. Het enige wat ik je kan zeggen uit eigen ervaring is dat hij er écht wel is! Mocht je bij jezelf denken ‘ik wil toch eens bidden’ doe het gerust! Het is geen schande…… Vraag naar hem! Laat eens wat van je horen is wat je zou kunnen vragen. Je kunt het overal doen waar je maar wilt, of misschien samen als je er met z ’n allen voor open staat. Voor mij was het in het begin wennen, maar het is oh zo fijn om samen te bidden! En ondersteunend voor elkaar! Nogmaals… het zal niet zo zijn dat ik je antwoord niet zal respecteren als dat anders is dan mijn ervaring! We hebben allemaal onze bedenkingen als het om God gaat! Ik wilde heel graag mijn ervaring met je delen, en misschien heb je er wat aan!

“Voor mij een verandering, een hele grote zelfs! Maar tóch blijven er dingen voor mij net zo goed vreemd…”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *