Ik?!

Ik kan het niet! Daar ben ik toch niet voor in de wieg gelegd? Waarom ik? Een ander is toch veel beter? Hij of zij heeft toch veel meer diploma ‘s? Zij verdient toch een beter iemand dan ik? Wat moeten ze nou met mij?! Ik heb niets te geven! Beste lezer, als je dit leest wat denk je dan bij jezelf? Een wervelwind van negatief zelfbeeld natuurlijk! Wat zijn wij als mensen toch goed om iemand goede moed, maar helaas ook negativiteit in te praten. Iemand die denkt hoe het leven in elkaar zit, nou ik denk dat er iemand dan de lat te hoog legt en dat is in zijn of haar ongezonde verstand!

Want zijn we niet allemaal met hetzelfde bloed op deze wereld gezet? Om voor elkáár iets te betekenen? De bakker bakt zijn brood terwijl de persoon met zijn VMBO opleiding de kassa doet en de klanten te woord staat, of de automonteur die auto ‘s repareert en de MBO ‘er die de administratie bijhoudt. En de vakantiewerker die uit zichzelf zorgt voor een heerlijke ovenschotel. De bloemiste die voor mij een mooi bloemenboeket in elkaar zet, terwijl zij Wajonger is. Een fantastisch persoon, spontaan, en oh zo creatief! Tenslotte vertelt ze tijdens het afrekenen dat ze het bedrijf van haar vader overneemt.

Telkens als ik die DJ hoor, en let op, de DJ die een niet zo schoon verleden heeft qua criminaliteit. Heeft in de gevangenis moeten brommen voor een goede vijf jaar, draait dancemuziek waar ik kippenvel van krijg. En wat is het onderwerp binnen het nummer? “Sorry for the past, live now and watch to the future!” De DJ heeft spijt, en diep in zijn hart doet het nog steeds pijn dat in een donkere tijd die hij achter zich heeft ontzettend domme dingen heeft gedaan. Legt hij dan de lat te hoog omdat hij een strafblad heeft? Moet hij dan niet in de gazonnen gaan prikken? Kom op! Het is een mens die een fout heeft gemaakt. Het heeft een oorzaak, eentje waarbij hij het zwakst was op dat moment en het negatieve hem pakte! Bouw aan je toekomst zou ik zeggen en plaats jezelf in de grootste hitlijsten die er op de wereld zijn. Ook hij verdient een plek achter de draaitafel in Ibiza!

De lat te hoog leggen, natuurlijk kan dat, maar laat je dat door een ander zeggen? Volg je eigen gevoel, dat laat je niet in de steek! Sta boven de negativiteit van de mensen, die arme zielen die het beter denken te weten bij jou! Waar halen ze het in vredesnaam vandaan! Ze denken in je hoofd te kunnen kijken en hun oordeel te kunnen trekken uit iets dat ‘zomaar uit de lucht’ komt vallen. Willen ze er beter door worden? Komt hun functie in gevaar? Laat je hart spreken en kies voor jezelf, niet voor die ander! Jij legt de lat, maar voorlopig nog niet te hoog!

“De lat, of hij nu dun is of dik! Beiden kunnen hoog worden gelegd, laat hem niet afknappen door een ander!”

2 reacties

  • Ilse

    Je slaat de spijker op z’n kop! Ieder mens heeft kwaliteiten ongeacht opleiding etc. De kunst is om de ander – je naaste/je collega in de wáárde te laten. Jij verteld dat op een mooie manier.( en wie de schoen past trekt hem aan.)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *