Alpha weekend… The day after!

Beste lezer, fijn dat je weer terug bent! Nu ik nog wel wat moe ben wil ik mijn ervaring met het Alpha-weekend met je delen. Wat houdt het Alpha-weekend in? In dit weekend staat de Heilige Geest centraal en ga je met jezelf aan het werk, hoofdzakelijk om sterker in het geloof te staan en God, Jezus en de Heilige Geest te accepteren. Voor de één is het de allereerste keer dat hij of zij kiest voor het geloof, voor de ander om problemen waar men mee zit een plekje te kunnen geven, in elk geval voor zover te kunnen verwerken zodat men de Heilige Geest, dús het geloof in God en Jezus kan toelaten.

“Het Alpha-weekend zet je centraal met de heilige geest”

Naast bovengenoemd wordt er, zoals net beschreven ook ruim aandacht geschonken aan ‘jezelf’ van binnen! Wat je voelt, wat je beleeft, waar je gelukkig om bent of waar je ongelukkig om bent. Tijdens het weekend zijn er ook toespraken gehouden, hele opbeurende toespraken die mij ook raakten, écht raakten, waar je antwoord krijgt op het probleem waar je mee zit! In mijn geval was dat de boosheid en de bitterheid naar het geloof. Ik kon God niet vergeven na wat me is overkomen met het pesten, maar voornamelijk m ‘n ziekte. “Laat je nu maar eens zien! Nu mijn leven één grote rotzooi is!!!” Dát is wat ik me heel lang afvroeg… jarenlang! Door de Alpha cursus te volgen waarmee ik eind Januari ben begonnen is me heel veel wijs geworden om weer met God door één deur te kunnen.

“Laat je nu maar eens zien!, dat was mijn gedachte…”

Is alles nu in één keer veranderd? Nee, dat zeker niet! Het heeft zijn tijd nodig en hopelijk zal God me helpen om verder te gaan met mijn ‘genezingsproces’ om weer de ‘oude Bas’ te kunnen worden! Mezelf terugvinden in mijn leefomstandigheden, en dan heb ik het over m ‘n gezondheid vind ik erg moeilijk, maar ik vertrouw op God! Toen ik terugkwam van het weekend voelde ik me rustig in m ‘n hoofd en heb het gevoel dat er opnieuw een blokkering is opgeheven, en dit keer naar het geloof! De warmte die je ineens voelt is al heel bijzonder, dat heb ik lang niet meer gevoeld. Ik merk ook dat dingen die om me heen gebeuren, en dat kunnen écht de kleinste dingetjes zijn, van God komen.

“Voor mij is het een genezingsproces, en het zijn de kleine dingen om me heen waar God me iets wil zeggen of wil helpen”

Emotionele gesprekken, diepgaande gesprekken, tranen van verdriet en tranen van vreugde en verlossing. Dat is hét recept om opruiming te kunnen houden. Daar was ik al achter, maar ik wist niet hoe dit qua geloofspunt nu voor mezelf zou gaan, omdat het geloofspunt toch wel héél erg diep zat, en ik moet ‘iets vertrouwen’ waarvan ik twijfelde of het er wel is? Totdat ik het zelf ervaarde… Natuurlijk kan ik niet namens iedereen spreken, want voor de meesten is het een ‘verlossing’, antwoord en misschien wel een ‘genezing’ maar voor een enkeling is het een begin van een mogelijke herstelperiode… In dit artikel schrijf ik ook namens mezelf, hoe ik het zelf heb ervaren.

“Ik moest iets weer leren vertrouwen waarvan ik twijfelde of het er wel écht is!”

1 reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *