Een dag, niet als elk ander…

Maandag 18 maart 2019, een dag die in de boeken gaat als drama. Dat éne moment in Utrecht op het 24 oktoberplein, waarbij er opnieuw een zieke aanslag werd gepleegd, en dit keer in Nederland. Drie doden, meerdere gewonden. Wéér een aantal trauma ‘s erbij en drie mensenlevens keihard uit het leven gerukt. Nabestaanden die het voor altijd moeten doen zonder hun geliefden en je zal de aanslag maar levend meegemaakt hebben… Een leven getekend! En waar gaat het nu eigenlijk allemaal om? Geloof, macht of een gestoorde gedachte, dát staat vast! Uit naam van… dat is makkelijk te zeggen maar welke naam is het écht? God, Allah, als het beestje maar een naam heeft… gehersenspoeld uit naam van de God die bij je past, dát is wat het is!

Trots om een terrorist te zijn, dat ben je totdat je zélf het loodje legt of levenslang in de gevangenis terecht komt. Is dát wat God wil? Heeft God mensen gemaakt om levenslang in de gevangenis te zetten of zelfmoord te laten plegen? Blind van verheerlijking van de dood, en je eigen dood niet te vergeten. Met de daad in de hemel terecht komen en vooral veel goeds op je af laten komen, dat is een zieke gedachte toch? Nee, een terrorist is gemaakt door een schuldige en heeft zich erin laten luizen! Eigen schuld dikke bult zeggen we met z ‘n allen! De haat die overheerst bij mensen om ons heen! We moeten dat ‘uitschot’ niet meer binnenlaten, dat zijn vaak rake woorden die mensen zeggen in de media, en pak vooral de social media er eens bij…

Nog niet alles is bekend over de dader, behalve zijn naam en het strafblad. Daarbij zijn allerlei vreselijke misdrijven die in een gigantische lijst staan opgesteld. Tóch heeft de hogere hand hem een nieuwe kans gegeven en deze is op een vreselijke manier verspild… Waar zijn we met onze gedachten in Nederland? Ga je een verkrachter weer op vrije voeten zetten en iemand die bereid is tot moord al na zo ‘n korte tijd de mogelijkheid geven om aan wapens te komen? Die serie schoten, dat bepaalt dat Nederland een week lang in rouw is, en de stille tocht… die zal vrijdagavond het teken geven vanuit veel gezonde mensen, en gelukkig zijn die er altijd nog in het merendeel! Zij laten weten van ieder ander te houden op deze wereld en dat de gewonden en overledenen in hun hart verder leven…… Ook ik sta stil bij deze verschrikkelijke gebeurtenis en wil iedereen die hierbij betrokken is heel veel sterkte toewensen!!!

“Terrorisme is geen basis van nuchterheid in jezelf, en ook niet in het Goddelijk geloof!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *