We kunnen het vakje weer inkleuren!

Vandaag kunnen we weer stemmen! Bij wie gaan we het vakje nu rood kleuren? Kiezen we voor economie, groen, milieu of voor het aanpakken van de ‘integratie’ in het land? Gaan we onze stem naar aanleiding van de aanslag in Utrecht aanpassen? Kies je voor een nog hardere aanpak van een cultuur wiens schuld het volgens sommigen is?

“Gaan we het vakje rood kleuren vanwege de aanslag of het totaalbeleid?”

Vandaag kan een dag worden waarbij er het één en ander gaat veranderen in het beleid van Nederland. Zeg maar de grond van de tweede kamer! Blijft deze grond hard of zakt onze Minister President met z ‘n aanhang erdoorheen en komen er nieuwe verkiezingen? Het antwoord zal vanavond laat of morgen bekend zijn.

“Zakken ze door de grond of bouwen ze zich verder op?”

De stem die ik heb uitgebracht houd ik voor mezelf, maar ik heb gekozen voor een partij die zich bezig houdt met een socialere samenleving. De kosten moeten anders ingedeeld worden, vooral bij de grootvervuilers. Zij mogen wat mij betreft worden gedwongen om milieuvriendelijk(er) te ‘produceren’ en dat niet bij de consument neer te leggen. Voorzieningen moeten makkelijker voor iedereen te bereiken zijn.

“Pak de grootvervuilers aan”

De grootvervuilers, maar daar maken wij toch ook gebruik van? Dát is helemaal waar… Maar het is 2019 en we kunnen tegenwoordig qua technologie bijna alles. We kunnen praten tegen smartphones en ze vertellen hardop wat er gaande is. We kunnen spraakopdrachten geven in de huiskamer en de media wordt geopend of de lamp gaat aan. We kunnen op afstand werken en auto ‘s kunnen al op waterstof rijden. Maar ach… dat géld toch ook altijd…

“Tegenwoordig kunnen we toch bijna alles met onze apparaten?”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *