Scheiding onder de zon

Scheiding onder de zon, het klinkt als een ‘nadeel bij een voordeel’ maar wat als je er nu mee te maken hebt en er alleen maar beter van word. Eindelijk gaat de druk eraf en na een hoop getrek en geduw kun je het uiteindelijk verder met je leven. Mensen scheiden van hun partner als één of beiden het niet meer zien zitten of alles al hebben geprobeerd. Maar wat als je ‘in jezelf’ moet scheiden? Alles op een rijtje zetten en niet te vergeten, jezelf weer terug vinden. Waar trek je voortaan de grens? Wie accepteer je wél en voor wie sluit je de deur?

De ontdekking van ‘jezelf’, klinkt misschien raar, maar soms ben je in de loop der jaren misgelopen met wat je jezelf ontwikkeld hebt, maar door omstandigheden niet hebt kunnen uitvoeren. Omdat het niet mocht van je partner of omdat je werk het niet toeliet, of misschien je gezondheid. Jarenlange strijd weggooien, dat klinkt als onvoltooide moeite, maar waarom neem je niet dát mee waar je wél wat aan hebt? Ieder nadeel heeft z ‘n voordeel! Jij bent jezelf, en met je eigenschappen kun je mensen gelukkig maken, maar wél de mensen die bij je passen. Je kunt nu eenmaal niet al die miljarden mensen ‘vermaken’.

Meer doen met minder, dat klinkt fifty fifty, maar wat voor les wil je nog meer leren als je lichaam zegt “nu is het genoeg!”. Wat voor ervaring zal je armer worden als je een burn-out krijgt of overspannen raakt. Wat zal een depressie met je doen? Veel geld kan je alsnog in armoede brengen! Een paar uur minder werken voor minder geld, maar wat als je een goed en gelukkig leven kunt hebben? Misschien ander werk of een andere functie? Omscholen om aan je levensdoel te werken, het kost een beetje, maar het resultaat mag er zijn als je het behaalt! Als je je naam dán hardop zegt dan klinkt het naar wat je hebt behaald! Wat meer sparen en soms uitstellen maakt je trouwens ook niet dommer! Die vakantie zal dus éxtra leuk zijn 😉

Uit eigen ervaring heb ik veel van bovengenoemd moeten toepassen omdat ik mezelf ook behoorlijk ben tegengekomen. Dus ik heb ook een scheiding achter de rug van ‘de IK die ik niet kon zijn, maar naar mijn gevoel moest zijn’. Ik ben nu een relatie aan het opbouwen met ‘IK die ik wel kan zijn’, dus gewoon mezelf! Maar het is allemaal nog heel erg pril! Dus er wordt nog behoorlijk aan de weg getimmerd met alle ups en downs. Soms is het moeilijk om dingen uit je vorige huwelijk weg te gooien. Scheiding gaat nooit zonder slag of stoot, maar uiteindelijk maakt het ruimte vrij voor veel nieuwe dingen, waarbij je ook nogeens zal denken ‘ik dacht dat het nooit meer zou gebeuren!’. Waarom scheiding onder de zon als titel zou je denken? Zet jezelf eens wat vaker in het zonnetje!

“Scheiden onder de zon, het klinkt raar maar je moet jezelf in het zonnetje zetten!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *