De rapper van tegenwoordig

Beste lezer, dit wil ik toch even kwijt aan jullie, want er valt me écht iets op dat eigenlijk best wel zorgelijk is naar mijn mening… Het valt me op dat de rappers van tegenwoordig met de dag arroganter en groffer in hun taalgebruik worden. Meisjes of vrouwen die als een seksobject worden gezien en als de relatie uit is dan wordt iemand volledig, en als het nog even kan met de naam erbij naar beneden geduwd. Ik noem de seksueel getinte scheldwoorden in dit stukje maar niet, maar werkelijk… jongeren groeien met deze bak ellende op! Waar ik me aan erger is dat het ook buiten aan veel jongeren is te merken omdat het gedrag steeds meer op die rappers begint te lijken.

Natuurlijk gebeurden zulke dingen in mijn tijd ook toen ik nog jonger was, maar we werden toen nog niet zóveel blootgesteld aan het materiaal wat tegenwoordig wordt aangeboden. Social Media bestond nog niet, en al die vrijheid van streamen bestond ook nog niet. In de uitgaansgelegenheden werd grotendeels nog gewone muziek gedraaid op een enkel liedje na. Dat rappers de vrijheid krijgen om zulke troep de ether in te gooien, dát gaat mij écht te ver. Jongeren moeten beschermd worden tegen al deze agressie en misschien moet deze soort muziek zelfs wel verboden worden!

Waar zit het probleem bij de rappers zelf die dit uitkramen? Het afreageren naar de consument die hun plaatjes kopen is heel makkelijk, maar wil jij op je geweten hebben dat de jeugd van tegenwoordig steeds agressiever wordt en elkaar uiteindelijk uit de weg ruimen of dat vrouwen worden behandeld als oud vuil? Luister voor de gein maar eens naar zo ‘n liedje dan weet je precies waar ik het over heb!

Laatst had ik een playlist met dance-hits van het moment aanstaan en ik denk dat zéker een kwart (als het niet meer is) was besmet met deze nutteloze muziek. Op dat moment dacht ik bij mezelf… ik wil hier toch eens een stukje over schrijven. Dit kan écht niet verder op deze manier, maar ach… wat kan ik eraan doen door er alleen niet naar te luisteren… Waar houdt dit op? Waar trekken we met z ‘n allen de grens? Moet alles ten koste gaan om geld te verdienen? Nu weet ik dondersgoed dat niet álle rappers zo in elkaar zitten. De rappers met een échte boodschap, wees welkom in mijn playlist en blijf me vooral kippenvel geven!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *