De stemposters hangen weer!!!

VVD, CDA, D66, GroenLinks of SP? Welke partij gaat het worden? Stem je links, rechts, kies je ervoor om een partij naar voren te laten komen of juist naar achteren? Wij hebben de keus om Nederland door te laten gaan zoals het nu is, of gaan we in Nederland een nieuwe wind laten waaien? Een gezondere wind? Met meer respect? Of hebben we het wel naar onze zin met de huidige samenstelling? Kiezen we voor meer milieu en hogere belastingen zodat we, zoals men beloofd, voorzieningen nog beter ter beschikking krijgen? Moeten we meer belasting betalen zodat we worden gepusht over te stappen op iets anders? Bijvoorbeeld een andere auto die bewuster is? Is het allemaal wel eerlijk? Welke richting kies jij?

“Een frisse wind of meer belasting betalen?”

Dit zijn dingen die door je hoofd gaan spoken, en ik persoonlijk kies voor ‘de andere wind’. Respect voor mensen die het qua gezondheid minder hebben, ouderen of andere kwetsbare doelgroepen is nergens meer te vinden. Hoe kun je het in je ‘bolle kop’ halen om ouderen te scheiden vanwege de verzorging, of een Wajonger die het al moeilijk heeft vanwege zijn of haar beperking of handicap nog harder te straffen door ze financieel nog meer te korten. Het lijkt wel alsof deze doelgroep het niet verdient om te mogen leven! Wordt voor deze doelgroep de voedselbank en de schuldsanering het ‘nieuwe leven’? Zijn ze maar lastig?! Den Haag… Schaam je! Héél diep!!! Het zijn mensen van vlees en bloed met even goede karakters en talenten als een ‘normaal iemand’!

“Het lijkt wel of een doelgroep het leven niet verdient!”

Nu ben ik van mening dat er geen ‘normaal iemand’ bestaat. We hebben allemaal onze gebreken! Als we nu eens met ons ‘normale bestaan’ het juiste hokje rood kleuren bij die stembussen en gaan kiezen voor een stukken kleinere, of misschien zelfs helemaal geen kloof tussen arm en rijk! We de stem uitbrengen voor iemand met een beperking die niet zijn eigen medicijnen hoeft te betalen om te kunnen blijven leven! Asielaanvraag meer controle kunnen geven en de échte asielzoekers voorrang kunnen geven zodat de ‘profiteurs’ de deur aan de buitenkant kunnen dichtknallen! Nederland weer van ons wordt zoals het altijd was, dus een beetje minder EU? Niet alleen maar ‘meelopen’ met de hoge heren in Brussel maar een mening durven geven en er indien nodig keihard tegen optreden? Lef tonen noemen ze het ook wel! Naar mijn mening moet Nederland weer van ons worden, liefst uit de EU, grenzen dicht voor onze veiligheid en de gulden weer terug, maar goed… dát is niet meer te realiseren. Daar is het veel te laat voor!

“Den Haag VS Brussel, maar nu écht!”

Het land waar we trots op mogen zijn, maar we zijn het lang niet meer allemaal! Op fora en onder de berichten bij nieuwsberichten op Social media staan soms wel duizenden berichten met alleen maar geklaag! Aftreden, Nederland kiest er zelf voor, ze zijn dom! en nog allerlei dingen meer… Hoe zou het zijn om niet meer zoveel met een kwaaie kop zulke stukjes te moeten lezen en de negatieve energie op te brengen om je kwade mening eronder te zetten? Het potlood kleurt rood op de plek bij de toekomst van dit prachtig mooie land. Nederland, met zo ‘n 17 miljoen mensen gericht met de neus op Den Haag. 17 miljoen portemonnees, voller en leger, 17 miljoen gedachten met welke kant het op gaat, 17 miljoen mensen die de TV en radio in de gaten houden en zullen juichen, schelden of vloeken! 17 miljoen waarvan het deel steeds groter wordt die het geen biet meer interesseert, want het is toch alleen maar een bandietenbende vol met liegen en graaien!

“17 miljoen mensen, allemaal met de neus naar Den Haag”

Politiek, wat kun je er een verhaal over schrijven, maar we bepalen het verhaal zelf, met dat rode potlood. Stem je alleen in je eigen belang of ook in het belang van de ander? Want, beste lezers, we hebben die ander nodig! Ohja, en het vormen van die coalitie, wat nou als we dat eeuwig geruzie en schoolgedrag eens weglaten en gewoon die partijen gaan regeren die het Nederlands volk kiest! Tijd voor een referendum denk ik…

“Het rode potlood dwaalt af naar de toekomst van Nederland!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *