Alpha cursus, werken aan mijn geloof!

Beste lezer, zoals jullie weten ben ik Christelijk. Maar daar is wel een hele tijd aan vooraf gegaan om dat Christelijke geloof weer op te pakken. Vanaf dat ik kind was heb ik me altijd bezig gehouden met het Christelijk geloof en heb ook aan kerkdiensten, catechisatie en activiteiten meegedaan, ook in mijn jeugd. Vanaf het moment dat ik ziek werd was het voor mij klaar… Ik snapte niet waarom ik, vlak na mijn belijdenis die ik aflegde, ik te maken kreeg met mijn ziekte en alle ellende die erbij kwam! Ik raakte verward en werd boos op het geloof. Bestaat er écht wel iets? Zo ja, waarom is mijn leven zo overhoop gegooid? Er kwam een tijd dat ik er niets van wilde weten en zélfs bijvoorbeeld TV uitzendingen over het geloof niet kon zien! Ik vond het allemaal ‘dankbaar zijn om niets’! of ‘dankbaar zijn voor een hoop ellende’!

“Ik was er klaar mee, maar tóch gebeurde er iets…”

Totdat er een moment kwam dat een hele tijd geleden iets aan me begon te knagen. Het is moeilijk uit te leggen maar ik kreeg weer zin om naar de kerk te gaan. Dit heb ik toen geprobeerd maar vond het toen nog te vroeg. Enkele jaren later heb ik het nog een keer geprobeerd en nu voel ik me thuis binnen een leuke en warme gemeenschap! Voorafgaand heb ik een heel goed gesprek gehad met een Christelijke psycholoog. Ik kan weer met God communiceren. Alle narigheid die er is?  Daar zou ik graag eens meer over willen weten. Waarom krijgen we dat over ons heen, en hoe moeten we ondanks dat blijven vertrouwen in God? Vertrouwen in onszelf is soms al erg moeilijk, laat staan vertrouwen in onze schepper… Ik, altijd gezond geleefd, geprobeerd een goed mens te zijn voor alles en iedereen en behoorlijk beschadigd… De troost: ik ben niet de enige!

“Hoe moeten we blijven vertrouwen als we vanalles over ons heen hebben gekregen?”

Toen ik meer informatie kreeg over de Alpha cursus heb ik me gelijk opgegeven om hieraan mee te doen. In deze cursusperiode van een aantal weken, inclusief een weekend weg, word geprobeerd om je steviger in de schoenen te laten staan in het geloof. Vragen worden beantwoord en je krijgt veel voorlichting over hoe het geloof nu daadwerkelijk in elkaar zit. Handvaten krijg je genoeg mee en naar mijn ervaring is geen enkele vraag gek! Er komen mensen van allerlei afkomsten, dus jij bent niet de enige! De heilige geest, wie of wat is dat? Jezus, wie of wat is dat? God, wat is zijn rol in het geloof? Waarom is Jezus aan het kruis opgehangen? Deze vragen kwamen bij onze cursus eerst aan bod, dus er wordt meteen gewerkt aan de basis om eventueel te ‘beginnen met geloven’. Daarbij komt dat je veel nieuwe mensen leert kennen!

“Geen énkele vraag is te gek om je steviger in je schoenen te laten staan in je geloof!”

Liefde ontvangen van boven, dat is iets waar ik nog moeite mee heb. Hoe kan ik dat toelaten? Hoe doorbreek ik de verbittering hierin? Misschien is het nog te vroeg en moet ik eerst meer vertrouwen krijgen? Laat maar eens iets zien, waarbij ik mijn connectie kan overzetten in échte liefde! Het deurtje staat bij mij open! Hoe kan ik met behulp van mijn geloof verder aan mezelf werken? Deze vragen hoop ik beantwoord te krijgen op de Alpha cursus. Bij aankomst beginnen we met met z ‘n allen aan de maaltijd en daarna volgt een toespraak door iemand die vertelt wat hij of zij heeft meegemaakt of een andere belangrijke boodschap. Deze zijn soms best heftig, maar prachtig om te horen hoe iemand het geloof (weer) heeft gevonden. En tranen? Die mogen gewoon rollen zonder schaamte! Ook daarvoor is de Alpha cursus, om te (onder)steunen waar nodig! Wil je meer hierover weten? Zoek even op Alpha cursus en kies je eigen regio!

“De Alpha cursus, misschien wel een enorme verandering in je leven!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *