Carnaval? Nee geef mij maar de kermis!

Beste lezer, het is weer bijna carnaval. Dat betekent feestvieren en na de tijd vasten! Maar wie houdt zich tegenwoordig nog aan de regels? Met vasten, wat bedoelen ze er eigenlijk mee? En dat tot Pasen… Als ik een feest zo verschrikkelijk vind dan is dat carnaval, al die gekke pakken aan en dan maar feesten, zuipen en ohja… ladder zat worden! Ben ik nu ouderwets? Neej ik ga wel naar de kermis! Geen rare pakken en lekker gezellig de attracties in, vervolgens naar de tent waar een leuke band speelt. En met al je dorps en / of stadsgenoten, dát wordt een gezellige boel. Trouwens… Hoeveel echtparen hebben elkaar op de kermis leren kennen? En waar is de romantiek begonnen? Inderdaad, lekker naast elkaar in de attractie achter de beugel, zodat je lekker knus naast elkaar zit. Dat is een ideale oplossing als je het niet durft te vragen, maar ach… het gaat vanzelf als je elkaar tóch leuk blijkt te vinden.

“Vasten? Nee niets voor mij zullen veel mensen zeggen!”

Wij, kermisgangers, hebben ook onze wagens, dus onze optochten, en allemaal op hun speciale gekke humoristische manier. De optocht heeft wel wat van het carnaval weg, dus ach… als niet carnavalsvierder kan het best leuk zijn om even aan de weg te staan en te kijken. En natuurlijk wordt er op kermissen ook behoorlijk gedronken… Voor jonge kinderen is het trouwens ook erg leuk! Ouders die met hun kinderen een attractie ingaan. Je moet het toch van jongs af aan leren en eraan wennen. Angst overwinnen! Of toch niet? Ik heb één keer in de booster gezeten, een behoorlijk hoge attractie die over de kop gaat en ik moet je zeggen… daar kwam ik niet met een kick weer uit. Maar ach… als je ervan houdt dan is het wel lekker om door elkaar geschud te worden 😉

“Carnaval, nee geef mij maar de kermis!”

Nu moet ik je ook zeggen dat ik niet met carnaval ben opgegroeid, dat kan een heleboel schelen. Tóch ben ik vroeger weleens meegeweest naar een carnavalsfeest en ter plekke heb ik mijn keuze gemaakt! No further way! Wat was ik blij dat de avond / nacht voorbij was. Hier in de Achterhoek wordt het feest gevierd, maar er is erg veel verschil per woonplaats. Zoals in ‘s Heerenberg, dat zit hier aan de Duitse grens zit de sfeer er enorm goed in. Iedereen van hier gaat daar vaak naartoe. In Doetinchem, zeg maar de hoofdstad van de Achterhoek wordt carnaval ook best uitbundig gevierd. Als je dit artikel leest vanuit elders uit Nederland, kom dan eens gezellig een keer richting het zuiden van het land of kom naar het oosten. Als carnaval je wat lijkt natuurlijk…

“Mijn mening is dat je er ook mee moet zijn opgegroeid”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *