Jij…

Jij, met je sproeten, je bent zo bijzonder omdat je juist deze sproeten hebt! Dát maakt je net weer dat tikkeltje mooier 😉 Als ik je aankijk dan schittert je pracht! Mensen die alleen maar een negatief vooroordeel hebben en dat ook uiten, zij zijn de lelijkerds! Sofietje die een beetje mollig is, wat mankeert je? Je hebt de bibbers gekregen van alle verdrietige vooroordelen? Nou, onthoud dat juist zij die het zeggen de lelijkerds zijn! Zij laten van binnen merken dat ze zo verrot zijn als rotte peren! Jij je ergens voor schamen? Ook nog nooit! Zij, de verrotte peren, zij moeten zich schamen! Marietje met je loensende oog… wat is er met jou aan de hand? Twijfel je aan jezelf? Kom toch op! Zij, met hun vooroordelen, zij zien het niet goed! Zij weten niet wat respect is! Zij missen een stuk liefde!

“Jij, met datgene dat zij missen!”

Jij, die niet alles weet, wat mankeert eraan? Vind je jezelf een leek? Diegenen met hun grote mond, dát zijn de leken! Zij moeten nog heel veel leren om te weten wat ‘sociaal zijn’ is en respect! Simone, jij met je beperking, een ijzeren been, onthoud dat zij die een vooroordeel hebben een ijzeren hart hebben! Dat is nog veel vervelender dan een ijzeren been! Weet je waarom? Zij zullen nooit gerespecteerd worden om wie ze zijn of hoe ze zich voordoen! En weet je? Je bent net zo mooi als een ieder! Diep in je hart weet je het ook wel 😉 En Bobbie, jij die wat scheve tanden hebt, draait het hele leven om scheve tanden? Vooroordelen zijn zwaar en hard, maar ach… zij komen zichzelf nog wel tegen, en dat kan zomaar heftiger zijn dan bij jou! En kom nou op… het zijn scheve tanden, zolang je karakter maar niet scheef is! Juist je glimlach kan prachtig zijn, omdat het zo speciaal is! Je hart is namelijk je glimlach…

“Een ijzeren hart is een serieus probleem! Je voelt geen warmte!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *