Bibbers der liefde

Wie heeft het niet? Je bent single, dáár vanuit gaande, en je komt een enorm leuk iemand tegen waarbij je vanaf het eerste moment zoiets hebt van ‘die wil ik erg graag beter leren kennen’! Vanaf het eerste gesprek dat plaats vindt begint je rug te zweten en je hart sneller te kloppen. Maar wat als ze dichterbij me komt? Zal ze dan niet merken dat ik eigenlijk smoorverliefd op hem / haar aan het worden ben? Of ben je juist het andere type die er lak aan heeft en meteen de ‘gevreesde vraag’ stelt… “wil je met me uit?” En het antwoord? Voor de één is ‘nee’ een teleurstelling en voor de ander ‘jammer, maar volgende!’. En wie ik hierin ben? Tjah… als je al mijn stukjes op deze website zou lezen kun je er denk ik het antwoord wel uithalen.

“Wil je met me uit, een zinnetje dat zoveel verlichting kan geven…”

Natuurlijk leven we met een paar miljard mensen op deze aardbol, maar tóch is je aandacht op die éne leuke man of vrouw gefocust. Je gaat met de gedachte naar bed en staat ermee op. Hoe ga je het aanpakken? Het antwoord is simpel! Je hebt een mond gekregen om te vragen, maar voor sommigen geldt een stuk(je) onzekerheid om het te durven. Ben ik wel goed genoeg? Ben ik wel haar type? En in het ergste geval… na een paar weken de verliefdheid te laten broeden, krijg ik een enorme teleurstelling te verwerken? Dit laatste vooral onder de gevoelige mensen onder ons. Eigenlijk lijkt het wel een soort sollicitatie. Je meldt je en als je geluk hebt zit je dezelfde avond met hem of haar tegenover aan tafel met een kaarsje en een glas wijn.

“Het is net solliciteren”

Ik ben ook geen held in dit soort dingen, dat geef ik eerlijk toe. Zélf wil ik het voortaan laten gebeuren door toeval. Actief opzoek naar iemand, dat kan goed gaan maar ook voor teleurstellingen zorgen. Bijvoorbeeld, je meld je aan op datingsites en overal word je afgewezen. Je betaalt de jackpot voor zo ‘n datingsite en wil je eigenlijk wel die afstandsconnectie leggen en niet gewoon van begin af aan lekker samen in het park wandelen en elkaar beter leren kennen in het nu zo lekkere lentezonnetje? Die telefoons en computers, ze zijn zo handig, maar ik vind het persoonlijk ook onpersoonlijk omdat je de hele tijd naar zo ‘n scherm zit te kijken en wegzakt in de smilies en de vele hartjes die je elkaar stuurt terwijl je elkaar nog niet eens in het echie hebt gezien! Ken je elkaar dan? Nou, mijn mening is nee!

“Liefde ontdekken achter een scherm? Ga zo snel mogelijk naar buiten!”

Een echte smile is toch veel waardevoller dan een smilie op je scherm? En als het echt klikt, dan zijn de mooiste foto ‘s toch die selfies die je met elkaars telefoon maakt? Ach… ik denk dat iedereen buitenom internet wel iemand kan leren kennen, maar je moet een goede sociale kring om je heen hebben en vooral niet teveel binnen blijven zitten. Ga dat avontuur eens aan als je single bent! Het enige wat je hoeft te doen is het af te laten hangen van het toeval, en als je zenuwachtig bent? Vergeet niet dat de ‘tegenpartij’ ook zenuwachtig zal zijn, want vlinders in de buik zijn nu eenmaal heel fijn, maar als ze uitvliegen dan laat je jezelf zien hoe kleurrijk ze zijn! Wat vindt hij of zij van mijn kleurrijk karakter dat ik laat zien door middel van mijn vlinders? Ga ervoor!

“Niets is mooier dan een échte lach!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *