De stilte valt…

De stilte valt, het wordt donker en je begint de gebeurtenissen van de dag op te sommen in je gedachten. Het is intens stil om je heen, waarbij je bij jezelf denkt… Wat ontbreekt er op het moment? Is het de muziek? Het geblaf van de hond of het gemiauw van de kat? Ontbreekt het geluid van de wasmachine of is het de openhaard die niet knettert? Is het misschien wat serieuzers in mijn leven? Ontbreekt er iets aan mezelf? Geen of weinig vrienden? Of de liefde die er niet is? Wat denk je van stilte om eens na te denken over wat je allemaal wil? En wat je eraan kunt doen?

Stilte kan dé ideale plek zijn om helder te zijn over je ‘plan van aanpak’. Om je weg verder te bewandelen waar je momenteel stilstaat. Stilte kan ook de plek zijn om te bidden tot God, vragen om je de goede kant op te leiden. De richting om nieuwe mensen te ontmoeten, eventueel je nieuwe liefde, maar het kan ook de weg naar promotie zijn, of meer rust in je hoofd! Stilte is een belangrijk medicijn voor genezing… Maar als de stilte alsnog blijft vallen? De stilte die nog steeds overheerst?! De ‘depressieve stilte’ of de ‘verdrietige stilte’, ‘eenzame stilte’? Welke woorden kunnen we nog meer voor het woord ‘stilte’ zetten die negatief zijn? Dan zijn er een heleboel zal ik je zeggen!

Stilte is niet stil te krijgen, het zit aan haar grens! Maar is het wakker te krijgen zodat het overgaat in leven! Geen enkel pilletje is ervoor uitgevonden, alhoewel sommige specialisten dat wél denken! Stilte roest vast bij verkeerd gebruik! Het is vragen, misschien wel schreeuwen om aandacht. Het laat je masker opzetten zodat je soms op een negatieve manier aandacht zoekt bij anderen. Het slopende masker, waarmee je alleen maar goede mensen van je wegjaagt. Het heeft allemaal een lang staartje als het negatief is… Maar wat is het medicijn tegen dit soort stilte? Praten? Het niet voor jezelf houden? Hulp vragen? Je nergens voor hoeven schamen? Ik denk dat je met deze vier dingen al behoorlijk dicht in de buurt komt!

“Welke woorden kun je voor het woord ‘stilte’ zetten?”

1 reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *