Battle Royale, het nieuwe gamen?

We kennen de namen bijna allemaal wel… Fortnite, en sinds kort Apex Legends. Vooral de jongeren spelen het de laatste jaren massaal en kunnen bijna geen dag meer zonder! Maar heeft het mijn voorkeur? Ondanks dat het er grafisch super uitziet speel ik het niet vaak. Wat is de bedoeling van dit soort spellen? Zodra je in de wereld zit moet je zien te overleven, maar je begint zonder wapens… Die moet je eerst zoeken. Je moet het tegen je spelers opnemen en ik word vaak al neergeschoten voordat ik überhaupt al een schot heb gelost in het spel. 🙂 Ik denk dat ik het daar te weinig voor speel, of zal het gewoon mijn reactievermogen zijn?! Misschien ben ik wel ongeduldig. En dan als je eenmaal af bent… wachten en wachten als je in het potje wilt blijven. Vaak druk ik dan al op escape om een nieuw potje te spelen of om het af te sluiten.

“Je begint zonder wapens, maar uiteindelijk moet je met een zwaar belaste rug overblijven”

Ligt het aan mijn tactiek? Ben ik gewoon te onrustig en wil ik meteen de ‘battle’ aangaan op straat? Wil ik meteen omsingeld worden en in mijn droom dát overleven? Nouja… er zijn andere véél leukere dingen waar ik over kan dromen trouwens… Ik moet je eerlijk zeggen dat ik Battlefield, Call of Duty of Overwatch ben gewend als het gaat om schietspellen. Daar moet je wel vaak uit je veilige zone komen om wat te bereiken. Lekker ruig knallen, dat is wat ik ook in zo ‘n spel op prijs stel… en dat sniperen tijdens een heel potje, even is wel leuk, maar kom daarna lekker uit je veilige zone en ga de uitdaging aan. Oké waar waren we gebleven? Juist bij battle royale games!

“De veilige zone en sniperen, even leuk maar ik kom er ook graag uit in een game”

Nee, het duurt mij te lang, daar ben ik al lang achter. Tóch waag ik me er soms even aan maar tevergeefs… En wat me opvalt, er komt iemand naar me toe, ik hoor één schot en ik ben al meteen af! Ik houd het wel bij een potje Battlefield, dat kan ik nog volgen en daar kan ik eens iemand raken. Ik wil battle royale spellen absoluut niet afkraken! Je moet alleen behoorlijk snel zijn en veel geduld hebben. Als je een goede speler bent kun je je een lange tijd in bijvoorbeeld Fortnite of Apex Legends vermaken. En je kunt nog vrienden uitnodigen ook! Geniet maar speel met mate. Ben je af? Dan kun je wel even een pauze inlassen om bijvoorbeeld een luchtje te scheppen of de bak chips bij te vullen. Het heeft absoluut zijn voordelen! Misschien tot ziens in Fortnite of Apex Legends…

“Als je een goede gamer bent dan kun je je erg goed vermaken in battle royale games”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *