De lach…

De lach, beste lezer… dit is een ‘verschijnsel’ en een stukje soms niet te beheersen emotie waar we allemaal weleens mee te maken hebben. Als we iets geks gezien hebben door middel van een grap lachen we, maar kunnen we ook gieren van het lachen. De één kan niet meer staan van het lachen, de ander krijgt buikpijn omdat ie niet meer kan stoppen of de ander probeert het netjes te houden door een paar keer ‘hahaha’ in de lachvorm te tonen (blijf trainen!). Net zoals ‘vaker goedemorgen zeggen tegen anderen’ waar ik een paar dagen geleden over schreef schijnt lachen ook gezond te zijn voor meerdere dingen, zowel lichamelijk als psychisch.

“De éne lach is de andere niet!”

Theorieën geven aan dat ruzies kunnen worden bijgelegd of zelfs een hartaanval kan worden voorkomen. Als we dit allemaal zouden doen, dan wordt de hele wereld toch een lachertje? Landen die vrede sluiten door een lach? De lach als vervanger van ‘speciaal dure boter’ tegen een te hoog cholesterol. De dokter die alleen maar ‘de lach’ hoeft voor te schrijven bij een pijntje of een kwaal? Het is nog gratis ook! We hebben het meegekregen bij onze geboorte, want vanaf dat moment lachen we al. De eerste date, waar veel mensen vaak behoorlijk zenuwachtig van worden… ben ik wel knap genoeg? maak ik geen rare opmerkingen? draag ik geen rare kleren? Maakt niet uit! Je bent knap zoals je lacht!

“Dokter de Lach is visites rijden…”

Ga je naar mensen toe waar je niet zoveel zin in hebt, maar het ‘moet maar’?… Neem gewoon je lach mee en maak er een ‘lachertje’ van! Dan wordt de avond misschien een avond van verandering waardoor je tóch nog nieuwe onverwachte vriendschappen maakt. Jah, ik geloof het meteen, de lach maakt veel moois en doet veel goeds! Als je naar je date bent geweest en je lacht je na de tijd samen dubbel, dan is er ook ‘dubbel geluk’ in een toekomstige relatie! Van een dubbeltje op zijn kant naar dubbele rijkdom! Rijkdom van liefde en geluk! Weet je wat? Ik ga je uitdagen om de lach vaker te gebruiken in het dagelijks leven.

“De lach, een opbouw naar iets moois!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *