Vrijheid

Dat is geloven in wat wij willen, niet te geloven in één of andere idioot die denkt God of Jezus weg te kunnen vegen. Vrijheid is je mening uitspreken, zonder de doodstraf of boete doen met veel pijn. Vrijheid is rond kunnen lopen in de kleren die je laten zien wie je bent, met ál je pracht en praal! Door je schitterende uitstraling niet op straat te worden vermoord en gewoon ‘hoi’ mogen zeggen of een praatje te maken met iemand anders. De spijkerbroek die smerig mag worden zonder dat iemand daar wat van zegt omdat je een vrouw bent die niet mag werken. Jah… dát is vrijheid!

Is het geen mooi woord, dat vrijheid? We kunnen hier in dit land overal op internet kijken als we iets zoeken om ‘meer vrijheid’ of een ‘levensverandering’ op te zoeken? In plaats daarvan niet de foutmelding krijgen met de boodschap ‘hoe durf je dit in te tikken???’. Je mag bellen met wie je wilt, zonder dat je het risico loopt door de overheid te worden opgepakt of diegene waarmee je belt dát te wachten staat. Je altijd en overal met je geliefde mag bellen, zónder dat jullie worden gescheiden vanwege verschil in godsdienst of macht per land… dát is vrijheid!

Vrijheid is stemmen! Stemmen voor je eigen toekomst, en dat voor je landgenoten. Niet aangewezen worden door een corrupte bende! Je mag zijn wie je bent, ookal heb je flaporen, hazentanden of een loensend oog, je mag je in het openbaar laten zien en hebt het recht om normaal te zijn zoals ieder ander! Je mond open mogen trekken als je het ergens niet mee eens bent, zonder te kunnen worden verlinkt door je buren, familie of vrienden en het uiteindelijk met de dood te moeten bekopen… We mogen de muziek draaien die we willen, en als we in de feeststemming zijn mag er zelfs op gedanst worden, zonder omsingeld te worden met automatische geweren! Dát is vrijheid…

Vrij zijn is dansen, springen, rennen of met je geliefde samen omarmd in het zeewater staan, zonder dat je op die plek voor het laatst samen zal zijn omdat je wordt doorzeefd… Vrijheid is zo bijzonder… je kunt werken aan je toekomst, zonder dat je goedkeuring nodig hebt van de ‘zogenaamde hogere macht’ met alle goud en dure spullen om zich heen. Jij alleen of samen met anderen mag proberen een steentje bij te dragen aan een goed herstel van de wereld, of anderen te helpen, dát zonder dat de toevoer van producten, stoffen of brandstof wordt geblokkeerd en uiteindelijk honger, dorst en armoede zal heersen. Dat is vrijheid!

“Vrijheid is jezelf mogen zijn en te mogen geloven in jezelf en datgene dat goed voor je is!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *