Ik sluit mijn ogen en kijk in mezelf…

Ik sluit mijn ogen, het enige wat ik zie is zwart voor m ‘n ogen! Met mijn zicht ga ik naar mijn gedachten, wat ik daar zie… één grote rommel! Of toch niet?! Weet ik het wel maar kan ik het niet waarmaken? Rijkdom is wat we allemaal willen, en vooral financieel, maar wat als ik op zoek ben geluk? IK kijk nogeens diep in mijn gedachten en ik zie het geluk heel ver weg omdat er zoveel ‘spinsels’ voor zitten. Spinsels van verdriet, teleurstelling, eenzaamheid omdat ik volgens anderen anders ben, en als we nog niet alles hebben gehad… boosheid! Hoe kom ik daar nu doorheen? Het lijkt simpel, maar wat als je het juiste gereedschap niet bij je hebt om de draden door te knippen?

“Hoe kom je aan het goede gereedschap om te draden door te knippen?”

Ga naar huis en haal het juiste gereedschap, of anders gezegd, open je ogen! Tuurlijk is dat een logische reactie, maar wat is het goede gereedschap? Een schaar? We hebben het wél over ons brein en ons hart, want dat is samen één! Wat ik zou willen wegknippen blijft op de grond en het is zo zwaar dat ik het niet kan meenemen! Wat nu? Hoe kom ik bij die poort van geluk, daar in de verte… De weg ernaartoe is ook nogeens zo donker, dus ik kan zomaar struikelen! Pijn is wat het dan nog meer geeft, en misschien worden de spinsels wel vermenigvuldigd zodat ik het uiteindelijk helemaal niet meer zie… En wat dan? Wie helpt mij hier doorheen? Ik ben zo bang…

“Het is zo zwaar dat ik het niet kan meenemen!”

Is het God? Maar hij laat me vallen en opstaan, en ik weet niet of ik het ‘opnieuw vallen’ overleef! Wat als de pleisters op zijn? Wat als mijn hart is versteend van pijn? Als ik hard val, waar beland ik dan? Terug van weggeweest met alle wonden die bloeden, door mijn hele lichaam! Wat als dat bloed nu ook versteent? Hoe kom ik er dán uit? Voor nu vind ik het genoeg, ik open mijn ogen en blijf verder bidden en probeer me open te stellen, hoe moeilijk dit soms ook is! De automatische piloot staat weer aan, en ach… ik heb weer wat meegenomen! Elk een stukje wat ik wél wil in mijn leven en wat absoluut niet! Eén van die dingen is een raadsel oplossen… Een raadsel hoe ik dingen moet repareren om bij die poort te komen!

“Wat als mijn bloed nu ook versteent? Ik moet maar blijven werken aan mijn raadsel…”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *