Twee bier graag…

Beste lezer, je hoort het erg vaak om je heen. Alcohol is ongezond en je kunt er de verschrikkelijkste dingen van krijgen als je het teveel drinkt. Maar er zijn ook andere theorieën… Ik hoor om me heen dat twee keer per week met vrienden bier drinken gezond zal zijn voor je geestelijke gezondheid. Dit is uitgezocht door een universiteit in Oxford. Nu lijkt mij dat sowiezo logisch, want als je bier drinkt dan gaat ‘de rem eraf’. Dit weet iedereen die weleens een biertje drinkt. Maar wat als de stelling wél een ander blijvend en ook voor je lichaam gezond resultaat oplevert? Dan zal iedereen alleen al om gezond te blijven of gezonder te worden massaal, maar wél met mate aan het bier moeten. Zie het dan als een nieuw medicijn tegen ‘tekorten’.

“Is bier het nieuwe medicijn om gezonder te leven?”

Het zal in elk geval geen reden zijn om bij jezelf te denken ‘er is te weinig keus aan bier’ want het hoeft niet alleen maar bier uit Nederland te zijn natuurlijk. Misschien worden we zelfs wel minder snel oud, want we blijven in onze gedachten bezig als we meer onder de mensen komen of onder de mensen blijven / nieuwe mensen leren kennen. Ikzelf denk dat gezond eten en beweging de belangrijkste factor is om gezond te blijven en zéker zijn sociale contacten belangrijk, nét zoals een partner. Niemand is ‘gemaakt’ om alleen te zijn. Dus eropuit zou ik zeggen!

“Geniet, maar leef met mate!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *